Zeiljassen

Als je aan watersport doet, is een goede jas geen overbodige luxe. Vooral tijdens de frissere dagen met eventueel regen en/of wind kan je de bescherming goed gebruiken. Voor een watersporter mogen een aantal eigenschappen niet ontbreken aan een geschikte jas.

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Helly-Hansen-Pier-3-0-Zeiljas-Heren
222,95 -20% 279,95 Adviesprijs
Helly-Hansen-Crew-Hooded-2-0-Jas-Heren-2403111232
143,95 -13% 164,95 Adviesprijs
Helly-Hansen-Crew-Hooded-2-0-Jas-Heren-2403111231
144,95 -12% 164,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Zeilen zonder zorgen

Een goede zeiljas zorgt ervoor dat je kunt zeilen in de winter. Zeiljassen bieden bescherming tegen wind, water en kou. Sommige zeiljassen hebben ventilatieritsen onder de mouwen. Daarnaast kan je erop letten of de zeiljas een capuchon heeft en of deze verstelbaar is. Verder kun je letten op het aantal zakken die de jas bevat en of ritsen getapete zijn.

Waterdichte zeiljas

Belangrijk is dat de zeiljas water- en winddicht is. De meeste zeiljassen zijn licht van gewicht en worden gemaakt van polyester. Polyester is een stof die ademt en transpiratievocht afvoert. Hierdoor blijf je koel en droog aanvoelen.

De meeste zeiljassen bevatten een aantrekkoord met stoppers in de zoom, zodat de wind niet onder de zeiljas kan komen. Tevens bevatten de zeiljassen vaak met klittenband verstelbare manchetten aan de mouwen.

Wasvoorschriften

Lees de wasvoorschriften op het waslabel aan de binnenkant van de zeiljas goed door. Als de zeiljas niet op de juiste manier wordt gewassen, kan deze de waterdichte functie verliezen. Gebruik geen waspoeder en wasverzachter, deze kunnen ervoor zorgen dat de waterdichtheid van de zeiljas verloren gaat.