Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Watersport Zeiljassen

Als je aan watersport doet, is een goede jas geen overbodige luxe. Vooral tijdens de frissere dagen met eventueel regen en/of wind kan je de bescherming goed gebruiken. Voor een watersporter mogen een aantal eigenschappen niet ontbreken aan een geschikte jas. Lees meer...

4 Artikel(en)

4 Artikel(en)

De buitenlaag

Welke kleding geschikt is om te dragen tijdens watersporten, is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij koud weer raden wij je aan om te kiezen voor het drie-lagen systeem. De onderlaag is de eerste laag en draag je direct op de huid. Belangrijk is dat deze laag transpiratievocht naar buiten toe afvoert, zodat je warm en droog blijft. Denk bij de eerste laag bijvoorbeeld aan thermokleding.

De middenlaag is de tweede laag. Dit kan bijvoorbeeld een vest zijn. Deze laag zorgt ervoor dat je warm wordt en blijft. Bij warm weer kan deze laag worden overgeslagen. Van belang is dat deze laag het transpiratievocht verder naar buiten toe afvoert.

De buitenlaag is de derde laag en deze voert het vocht van de eerste twee lagen af naar buiten. Deze laag dient ter bescherming tegen wind, water en kou. Een jas speciaal voor de watersport is hiervoor geschikt.

Er zijn jassen die ventilatieritsen onder de mouwen bevatten. Daarnaast kan je erop letten of de jas een capuchon heeft en of deze verstelbaar is. Een watersportjas is water- en winddicht. Verder kun je letten op het aantal zakken die de jas bevat en of ritsen getapete zijn.

Materiaal

Belangrijk is dat de jas water- en winddicht is. De meeste jassen voor de watersport zijn licht van gewicht en worden gemaakt van polyester. Polyester is een stof die ademt en transpiratievocht afvoert. Hierdoor blijf je koel en droog aanvoelen.

De meeste jassen bevatten een aantrekkoord met stoppers in de zoom, zodat de wind niet onder de jas kan komen. Tevens bevatten de jassen vaak met klittenband verstelbare manchetten aan de mouwen.

Wasvoorschriften

Lees de wasvoorschriften op het waslabel aan de binnenkant van de jas goed door. Als de jas niet op de juiste manier wordt gewassen, kan deze de waterdichte functie verliezen. Gebruik geen waspoeder en wasverzachter. Ook deze kunnen ervoor zorgen dat de waterdichtheid van de jas verloren gaat.

Tip

Iedere jas heeft een uitgebreide productbeschrijving.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.