Watersportkleding

Afhankelijk van welke watersport je uit gaat oefenen, bepaal je welke kleding het beste bij deze sport past! Ook de weersomstandigheden hebben natuurlijk invloed op de kledingkeuze, in de zomer kan een zwemshort of een badpak misschien volstaan, maar in de winter moet je jezelf echt wel wat warmer aankleden! Met de juiste outfit heb je nóg meer plezier op het water!

Lees meer...

Producten 1-24 van 49

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 49

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Functionele watersportkleding

Watersportkleding is vaak heel functioneel. De watersportkleding is er natuurlijk voor gemaakt om jouw tijd op het water zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, daarom is veel watersportkleding in staat om transpiratievocht snel af te voeren, de lichaamstemperatuur te regeluren en daarnaast beschermt de kleding je lichaam tegen water en wind. Bij deze technische eigenschappen denk je misschien aan saaie en kleurloze kleding, maar niets is minder waar! Ook de watersportbranche gaat tegenwoordig met de mode mee, zo kun je er dus én goed uitzien én tegelijkertijd jezelf goed beschermen met deze functionele kleding!

Bovenlichaam

Op het water kan het nogal eens koud zijn, het is dan extra belangrijk om je bovenlichaam goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf! Een goede zeiljas beschermt je niet alleen tegen de kou, maar ook tegen de wind en eventueel regen. Het fijne van een zeiljas is dat je ‘m ook uit kunt doen als het zonnetje gaat schijnen en het wat warmer wordt! In de zomer is het vaak heerlijk om op het water te zijn, maar je moet dan wel extra goed opletten dat je niet verbrandt! Op zulke dagen is het verstandig om een polo of een UV-shirt te dragen, op deze manier bescherm je je bovenlichaam tegen de zonnestralen en kun je voorkomen dat je verbrandt.

Onderlichaam

Zowel op de koudere dagen als op de warmere dagen is het onderlichaam iets minder belangrijk dan het bovenlichaam. Op de warmere dagen spreekt het voor zich dat je een (zwem)short aan kunt trekken, het is dan natuurlijk wel verstandig om je blote benen goed in te smeren met zonnebrand! Op de koudere dagen is het comfortabel om een lange zeilbroek te dragen, deze broeken zijn wind- en waterdicht en bieden dus optimale bescherming tegen alle verschillende weertypes!

Tip

Is het nog niet duidelijk welk weer het wordt? Kleed je dan in laagjes, begin bijvoorbeeld met een shirt, draag daar overheen een sweater en daar kun je eventueel nog een jas overheen aandoen! Op deze manier ben je goed voorbereid op kou, maar kun je je outfit ook aanpassen als de temperatuur toch nog stijgt!