Buitenspeltips!

Buitenspelen is gezond en het maakt je blij! In de winter een lekkere frisse neus halen of in de zomer wat vitamine D bijtanken, ieder seizoen kun je weer andere activiteiten ondernemen.

balbal

De leukste balspelletjes

Een bal is multifunctioneel, er zijn wel duizenden spelletjes die je met een bal kunt doen! Het maakt niet uit of je in je eentje, met z’n tweeën of met een hele groep bent, er is altijd wel een geschikt spelletje te verzinnen! Gaan jullie voor flessenvoetbal, stand-in-de-mand of gaan jullie toch een potje trefbal doen?

Tip: Maak het balspelletje nog leuker met echte doeltjes of pionnetjes!

rubberbootrubberboot

Lekker dobberen!

Yes! De zon schijnt, het is heerlijk weer om lekker het water op te gaan! Met een opblaasbootje kun je lekker een eindje drijven, maar je kunt ook lekker sportief gaan roeien. Rubberbootjes kun je gemakkelijk opblazen en natuurlijk nóg makkelijker weer leeg laten lopen, een bootje is dus ook ideaal om mee te nemen op vakantie om daar lekker op het water te genieten!

stepstep

Waarom steppen?

Lekker racen over straat met je step! Steppen is niet alleen heel leuk, maar het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling! Tijdens het steppen ben je constant bezig met het bewaren van je evenwicht en daarnaast is het bewegen ook heel goed voor de ontwikkeling van spieren.

skateboardskateboard

Welk skateboard voor kinderen?

Net als steppen is skateboarden goed voor het evenwicht! Vooral de cruisers zijn zeer geschikt voor kinderen, deze zijn wat kleiner van stuk en kunnen wel tegen een stootje! Met een skateboard kun je zowel lekker racen als stoere trucs doen!

waterspeelgoedwaterspeelgoed

Waterspeelgoed

Als het buiten wat warmer wordt, is het heerlijk om verkoeling te zoeken in het koude water! Het is natuurlijk helemaal een feestje om het water in te gaan met een leuke opblaas eenhoorn of een andere leuke opblaasband! Er zijn ook veel opblaasbare artikelen waar je met z’n tweeën op kunt, dubbel zoveel pret dus!

skatesskates

Vanaf welke leeftijd beginnen met skaten?

Als je een jaar of 6 bent kun je beginnen met skeeleren, maar daarvoor kun je natuurlijk al een beetje oefenen op rolschaatsen! Skeeleren is het fijnst op een vlak en droog oppervlak, daarnaast is het ook belangrijk dat er niet te veel blaadjes en steentjes op de weg liggen!

Tip: Het is belangrijk om bij het steppen, skateboarden en skeeleren de juiste bescherming en een helm te dragen. Mocht je vallen, dan is je lichaam in ieder geval goed beschermd!

sleeslee

Slee of sneeuwstep?

In de winter hoef je echt niet binnen te blijven zitten en al zéker niet als er sneeuw ligt! Hup, thermokleding en snowboots aan en stap in de witte wondere wereld! Een slee is natuurlijk ideaal voor de kleintjes, maar de oudere kinderen vinden een sneeuwstep waarschijnlijk leuker. Met de sneeuwstep kun je van heuveltjes af sjezen!