Waarom UGGs zo populair zijn?

Je haat ze of je houdt ervan, iedereen heeft wel een mening over UGGs. De één loopt er het liefst iedere dag op en de ander zou ze nooit dragen, al waren het de laatste schoenen op aarde! Toch is er een kleine verschuiving aan het plaatsvinden, je ziet namelijk steeds meer mensen op UGGs lopen. Zit jij al in #TeamUGG?

 

Wat zijn UGGs?

Je zou het misschien niet verwachten, maar de geschiedenis van UGG neemt ons helemaal mee terug naar de jaren ‘70! De UGGs werden destijds vooral gedragen door surfers om hun voeten warm te krijgen na het surfen en ze werden dan ook voornamelijk verkocht in surfwinkels. Maar toen de UGGs in de vroege zero’s op de catwalk van de New York Fashion Week verschenen, ging het allemaal heel snel! Binnen no-time liep de halve wereld op de megazachte (en warme!) laarzen en je kon ze ineens ook o-ver-al kopen. Maar zo snel als ze kwamen, verdwenen ze ook weer... De comfortabele laarzen werden nog wel eens uit de kast gehaald voor een weekje wintersport, maar verder kwam je ze nergens meer tegen. Tot nu, UGGs zijn namelijk weer helemaal hip & happening!

Zijn UGGs weer in de mode?

Hoewel de UGGs van de aardbodem verdwenen leken, zie je ze inmiddels weer steeds vaker! UGG heeft zijn comeback vooral te danken aan samenwerkingen met grote modemerken, zoals bijvoorbeeld Telfar, maar ook een samenwerking met sieradenmerk Swarovski heeft veel opgeleverd. Door deze samenwerkingen heeft UGG zichzelf weer in de kijker weten te spelen en wij zijn natuurlijk heel blij dat we die fijne UGGs weer ongegeneerd aan kunnen trekken deze winter!

Dat de UGGs weer terug zijn van weggeweest, is eigenlijk niet zo gek als je er wat langer over nadenkt... Comfort is namelijk steeds belangrijker geworden in de modewereld, denk bijvoorbeeld maar eens aan de comfy dad sneakers die je ongetwijfeld in je schoenenkast hebt staan! En wat dacht je van die heerlijke oversized sweaters waar je het liefst in zou willen wonen?

Hoe combineer je UGGs?

De UGGs spot je niet alleen op straat, maar ook op social media kom je de hippe laarzen om de haverklap tegen! Veel beroemdheden en influencers combineren er namelijk lekker op los met deze leuke laarzen. Heb je even geen inspiratie hoe je je UGGs vandaag zult dragen? Een rondje scrollen op Instagram doet wonderen! Draag jij ze onder een hippe momjeans voor een stoere look? Of ga jij voor casual chic en draag je ze onder een leuk jurkje met een mooie panty?