Zandstra

Als er een land is waar de harten sneller gaan kloppen als de nachtvorst toeneemt is het Nederland wel. Niet voor niets dat Zandstra hét grootste schaatsmerk is dat ons land rijk is! Grote kans dat jouw schaatsen echte Zandstra's zijn, het merk produceert en verkoopt namelijk al schaatsen sinds 1931.

Zandstra geschiedenis

De wieg van het merk Zandstra staat in het Friese Sneek en werd al even geleden opgericht, namelijk in 1825. De eerste generaties Zandstra hadden een zeilmakerij, pas in 1931 kwamen de schaatsen voor het eerst in beeld. Inmiddels is de familie wat generaties verder maar staan ze zeker niet stil. Door de jaren heen zijn er veel innovaties en ontwikkelingen geweest om de schaatssport nog comfortabeler te maken. In 1985 boekte Zandstra een groot succes met de introductie van de skeeler.

Zandstra schaatsen

Zandstra heeft veel betekend voor de schaatssport denk aan het ontwikkelen van de klapschaats, het uitvinden van de Easy-glider en innovaties op het gebied van slijpen waardoor de schaatsen langer scherp blijven. Ook de noren zijn door de jaren heen verder ontwikkeld, zo kwam de Comfort Noor, Ving klapschaats en de Nylon Noor op de markt en niet meer weg te denken uit de schaatssport.

Zandstra skeelers

Inmiddels is het skeeler assortiment verder uitgebreid en zijn er zowel skeelers met vijf, als met vier wielen. De Zandstra skeelers die je kunt vinden op onze website zijn in samenwerking met Zandstra geproduceerd. De skates zijn verstelbaar en zijn voor meerdere seizoenen te gebruiken. Verwissel het onderstel met de schaatsijzers en je kunt ermee het ijs trotseren.