Alles over tennis

Wat je leeftijd of niveau ook is, iedereen kan goed in tennis worden! Belangrijk is wel dat je met de juiste uitrusting de tennisbaan betreedt. Welke tennisschoenen draag je op welke ondergrond, welk tennisracket past bij jou en waar moet een goede tennisoutfit aan voldoen? Allemaal vragen waar wij je graag bij helpen zodat je jouw tegenstander van de baan slaat.

Wat heb je nodig op de tennisbaan?

 • Tennisschoenen

  Bij tennis maak je veel korte, krachtige bewegingen waarbij veel druk op de voeten komt te staan. Draag daarom altijd tennisschoenen en check altijd op welke ondergrond je speelt. De ondergrond bepaalt namelijk welke tennisschoenen je nodig hebt.

  Welke tennisschoen op welke ondergrond?
  Naar de tennisschoenen
 • Tennisrackets

  Door alle tennisrackets die er zijn kun je je snel verdrinken in welke tennisracket bij jou past. Stay calm! Het beste is om een tennisracket te kiezen aan de hand van jouw niveau, leeftijd en speelstijl. Zo zit je altijd goed!

  Welk tennisracket past bij mij?
  Naar de tennisrackets
 • Tennisballen

  Zonder tennisballen geen tennis! Tennisballen zien er hetzelfde uit, maar er zijn wel degelijk verschillen. Er zijn drie groepen tennisballen. Jouw keuze hangt af van jouw leeftijd, de ondergrond en jouw eigen persoonlijke ervaring.

  Naar de tennisballen

Bekijk de tennismerken:

Welke tennisschoen heb jij nodig?

 • Tennisschoenen gravel

  Gravelschoenen zijn voorzien van een zachte visgraadzool, waarmee je goed over het gravel kunt glijden en waar het gravel niet tussen komt te zitten. Wist je dat de schoenen die geschikt zijn voor het spelen op gravel ook perfect zijn voor op smashcourt banen?

  Naar de tennisschoenen voor
  gravel
 • Tennisschoenen hardcourt

  Hardcourt banen zijn hard en dat zorgt ervoor dat de gewrichten flinke klappen krijgen. Tennisschoenen voor op hardcourt banen zijn daarom voorzien van veel demping. De visgraatzool, die vaak groeven heeft in verschillende richtingen, zorgt dat je kunt wenden en draaien.

  Naar de tennisschoenen voor hardcourt
 • Tennisschoenen kunstgras

  Kunstgras is over het algemeen glad en de bal blijft erg laag doordat deze maar weinig omhoog stuit. Hierdoor heb je tennisschoenen nodig met veel grip, maar waarmee je ook naar scherpe ballen kunt glijden. Kleine nopjes onder de zool zorgen voor de beste grip!

  Naar de tennisschoenen voor kunstgras
 • Tennisschoenen omnicourt

  Dit zijn de meest praktische tennisschoenen, doordat je ze kan dragen op verschillende outdoor ondergronden. Omnicourt schoenen hebben de visgraatzool in verschillende richtingen, zodat je grip hebt op gravel-, smashcourt en hardcourt banen.

  Naar de tennisschoenen voor omnicourt
 • Tennisschoenen tapijt

  Indoorbanen zijn vaak hardcourtbanen met een laagje tapijt. Deze schoenen, ook wel tapijtschoenen genoemd, zijn ontworpen voor het spelen op tapijtbanen. De tapijtbanen zijn vaak erg stroef, door de gladde zool beweeg je makkelijk en snel over het indoor tennisveld.

  Naar de tennisschoenen voor tapijt

Iets nieuws proberen? Ga padellen!

 • Wat is het verschil tussen tennis en padel?

  De padelbanen schieten als paddenstoelen uit de grond en is het een steeds grotere sport aan het worden. Benieuwd naar wat nu precies het verschil en/of de overeenkomsten zijn tussen tussen tennis en padel? Check de blog!

  Lees meer
 • Padel voor beginners: dit zijn dé tips!

  Ook dit seizoen wordt er veel padel gespeeld en kun je zelfs padel lessen volgen. In je omgeving ken je vást wel iemand die met enig regelmaat aan het padellen is en jou overtuigt om ook te beginnen. Voor jou als beginner geven wij je graag wat tips!?

  Lees meer
 • Welke materialen heb je nodig voor padel?

  Als je voor het eerst gaat padellen en je nog niet zeker weet of je deze sport leuk vindt, kan het uiteraard verstandig zijn om spullen te huren. Heb je het een paar keer geprobeerd en sta je inmiddels wat vaker op de padelbaan? Dan is het natuurlijk wel zo fijn om je eigen padelspullen te hebben!

  Lees meer

Wat zeggen de experts?

 • De beste hardloopschoenen van Asics

  Door Stéfani Warning - fanatiek hardloopster

  Hardlopen is een ideale manier om je hoofd leeg te maken, fit te blijven en jezelf uit te dagen. Het liefst springt Stéfani (fanatiek hardloopster) ’s ochtends vroeg haar bed uit voor een rondje hardlopen, maar hardlopen kun je altijd en overal. Stéfani testte verschillende Asics hardloopschoenen, benieuwd naar haar bevindingen?

  Lees meer
 • De beste hardloopschoenen van Saucony

  Het hardloopvirus wie kent het niet, ook ik ben ermee besmet, inmiddels loop ik alweer heel wat jaartjes hard. Van oorsprong ben ik een zwemmer/waterpoloër, maar waar mijn waterpoloseizoen ten einde liep, bleef mijn energie aanwezig! Voorzichtig en met de opbouw die velen van ons hebben gevolgd begon ik, met de Belgische mevrouw (Evy) in mijn oren die precies vertelde wat ik moest doen, met hardlopen. Super blij en trots was ik dan ook op haar eerste 5km.

  Lees meer
 • De beste hardloopschoenen van Mizuno

  Hardloopschoenen zijn er tegenwoordig in alle soorten, maten, merken, kleuren en prijzen. Toen ik laatst nét iets te lang doorliep op mijn oude, afgetrapte schoenen, besefte ik weer even hoe belangrijk goede schoenen eigenlijk zijn en welk verschil dat kan maken. Vooral op lange termijn in het voorkomen van blessures en om lekker te blijven lopen. Momenteel train ik voor de marathon van Valencia en kun je dus wel zeggen dat ik hardloopschoenen verslind.

  Lees meer

BACK TO SCHOOL

Ignore the squirrels, you'll never catch them anyway. Lick butt flex claws on the human's belly and purr like a lawnmower. Avoid the new toy and just play with the box it came in furball roll roll roll. Rub face on owner.