Tennisshorts

Producten 1-24 van 38

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 38

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar moet een goede tennisshort aan voldoen?

Ten eerste moet een tennisshort natuurlijk lekker zitten. Dames kiezen veelal voor een loszittend broekje die voorzien is van een strak, kort binnenbroekje. Heren voor een losse short met grote steekzakken. Je moet vrij kunnen bewegen en er moet uiteraard een plekje zijn waar de tennisballen in bewaard kunnen worden. Tenslotte moet de tennisshort transpiratievocht snel af kunnen voeren, zodat deze comfortabel blijft om te dragen.

Van welke materiaal moet de tennisshort zijn?

Let bij het kiezen van je tennisshort op van welk materiaal deze is gemaakt. Een synthetische stof zorgt er voor dat al het transpiratievocht zo snel mogelijk wordt opgenomen en daarna gelijk wordt afgegeven aan de buitenlucht. Vermijd 100% katoenen tennisshorts, deze voeren transpiratievocht niet af waardoor de tennisshort nat en zwaar wordt. Een combinatie van katoen en een synthetische stof is wel aan te raden.

Normale sportshort versus tennisshort

Het verschil met een normale sportshort en een tennisshort, is dat er in een tennisshort een plek is gecreëerd waar tennisballen opgeborgen kunnen worden. Bij herenshorts kun je deze bewaren in de grote steekzakken. Damesshorts zijn vaak vrij wijd en voorzien van een strakke binnenbroek. Ballen kunnen opgeborgen worden onder de binnenbroek of in een enkele steekzak.

Tip

Bekijk de wasvoorschriften in het label aan de binnenkant van de short. Volg deze op en de short blijft lang mooi en functies blijven behouden.

Toch nog vragen over de tennisshorts? Stel ze gerust aan onze klantenservice.