Tennisballen

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Goedgekeurde tennisballen

Alle tennisballen moeten voldoen aan de richtlijnen van de Internationale Tennis Federatie (ITF). Deze richtlijnen hebben te maken met het gewicht, de diameter en de stuithoogte van de bal. Als ballen gebruikt worden voor KNLTB wedstrijden, dan moeten ze ook voldoen aan de KNLTB richtlijnen.

Er zijn twee grote groepen tennisbalen, namelijk de gasgevulde tennisballen en de drukloze tennisballen. Daarnaast is er nog een groep tennisballen die speciaal voor kinderen zijn gemaakt, de zogenoemde Stage ballen.

De gasgevulde tennisbal

De gasgevulde tennisbal is de meest comfortabele bal. De bal komt minder hard op het racket aan, waardoor je arm minder belast wordt. De bal voelt zachter aan dan de drukloze tennisbal. Voor wedstrijden en toernooien worden over het algemeen gasgevulde tennisballen gebruikt. Een nadeel aan gasgevulde ballen is dat deze geleidelijk druk verliezen. De gasdruk ontsnapt langzaam aan door het rubber van de bal. Ballen worden daarom geleverd in een blik die onder druk staat. Als je het blik opent, hoor je gesis. Maar ook tijdens het tennissen ontsnapt er gas. De binnendruk in de bal wordt minder. Daardoor verandert de stuithoogte en de stuitsnelheid van de tennisbal en zijn deze na er veel mee gespeeld te hebben, of wanneer deze lange tijd niet gebruikt worden, niet meer te gebruiken.

De drukloze tennisbal

Een drukloze tennisbal heeft een langere levensduur. De rubberen kern van de bal wordt harder en dikker gemaakt. De bal voelt daardoor zwaarder aan en belast je arm daardoor meer. Deze bal stuit iets sneller en iets hoger dan de gasgevulde tennisbal. De drukloze tennisballen zitten over het algemeen in een kartonnen doosje. Aan de verpakking kun je dus zien met wat voor soort tennisballen je te maken hebt. Door de hogere stuit is de drukloze tennisbal heel geschikt voor het tennissen op kunstgras. Ondanks dat deze tennisbal een langere levensduur heeft, slijt de bal wel. Door het hardere stuiten slijt het vilt sneller en moet de bal op tijd vervangen worden.

Stage ballen

Stage ballen zijn er speciaal voor de kinderen. De druk in de ballen is verlaagd, waardoor de stuit en de hoogte daarvan vertraagd wordt. Kinderen krijgen op deze manier meer tijd om te reageren. Leren tennissen wordt voor kinderen met deze Stage ballen een groot plezier! Er zijn drie verschillende uitvoering van de Stage ballen:
  • Stage 3 (rood): voor kinderen vanaf 4 jaar
  • Stage 2 (oranje): voor kinderen vanaf 5 jaar
  • Stage 1 (groen): voor kinderen vanaf 8 jaar

  • Tip

    Open een blik met gasgevulde tennisballen ruim van te voren. Zo krijgen de tennisballen de tijd om rustig in ‘conditie’ te komen en optimaal te stuiteren.

    Heb je nog vragen over tennisballen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!