Converse versus Vans

De sneakermerken Converse en Vans lijken op meerdere vlakken een beetje op elkaar, beide merken zijn bijvoorbeeld gericht op streetstyle. Maar waarmee onderscheiden deze twee sneakermerken zich van elkaar?

Converse

Converse bestaat al meer dan 100 jaar, het merk is in 1908 namelijk opgericht door Marquis M. Converse. Het bedrijf wil verbinden, en nuttig en zorgzaam zijn, het zal je dan ook niet verbazen dat Converse jongeren wil inspireren om altijd zichzelf te kunnen zijn. De grootste bekendheid vergaarde Converse door een samenwerking met basketbalspeler Chuck Taylor aan te gaan, hij heeft de bekende Converse All Stars pas écht op de kaart gezet! Dit bekendste sneakermodel van Converse is al jaren razendpopulair en met het tijdloze design kun je er ook jaren mee vooruit.

Vans

Vans is een jonger bedrijf, dit sneakermerk is namelijk opgericht in 1966. Aanvankelijk hadden oprichters Paul en Jim Van Doren een simpele bedrijfsvoering in gedachten, zij wilden schoenen laten maken en deze zelf gaan verkopen aan hun klanten. Toch werd in datzelfde jaar nog besloten om een winkel te openen in Californië, waar veel skaters en surfers te vinden waren! Het is dan ook niet zo gek dat de sneakers met ruige designs en rubberen zolen mateloos populair werden in Zuid-Californië.

Welke sneakers lopen het lekkerst?

Zowel de sneakers van Vans als van Converse bieden veel comfort! Bij de Converse All Stars is dit vooral te danken aan de lichtgewicht binnenzool die veel demping biedt en de met foam verstevigde kraag en tong van de sneaker, waardoor de pasvorm zich aanpast naar de voet. Daarnaast beschikken de Converse All Stars over ademende eigenschappen, waardoor de sneaker ideaal is om te dragen in de lente, zomer én herfst! Ook de Vans hebben een gevoerde kraag, waardoor de schoen extra ondersteuning biedt rondom de enkels. Vans maakt gebruik van verschillende technologieën voor hun binnenzolen, zoals bijvoorbeeld de ComfyCush technologie. Deze technologie biedt veel demping en comfort, waardoor je úren op de sneakers kunt lopen!

Hoe vallen All Stars?

Als je sneakers bestelt, wil je natuurlijk we dat deze goed zitten! Het is dan ook belangrijk om te weten welke maat je nodig hebt van een bepaald merk. Converse All Stars vallen over het algemeen iets groter uit, het is dan ook aan te raden om een halve maat (tot een maat) kleiner te kiezen dan je normale schoenmaat.

Hoe vallen Vans?

Vans hebben een normale tot iets grotere pasvorm dan gemiddeld, hierdoor is de kans groot dat je of dezelfde maat kunt bestellen die je altijd hebt, of voor een half maatje kleiner moet kiezen. Overigens zou het ook zo kunnen zijn dat je van het ene model van Vans een andere maat nodig hebt dan van het andere model, hier wil namelijk nog wel eens verschil in zitten…

Wat zijn duurzame sneakers?

Ook binnen de sneakerindustrie wordt duurzaamheid steeds belangrijker, maar zijn sneakermerken Converse en Vans zich daar ook zo bewust van? Converse zet grote stappen als het gaat om duurzaamheid, zo hebben ze reeds een sneaker op de markt gebracht die voor 40% bestaat uit gerecycled polyester in combinatie met gerecycled textielafval. En daarnaast is hun tijdloze klassieker, de All Star, natuurlijk 100% vegan. Voor de toekomst heeft Converse zichzelf uiteraard verschillende doelen gesteld om nog duurzamer te worden! Ook Vans heeft een aantal vegan sneakers en duurzame sneakers in hun collectie opgenomen, de duurzame sneakers worden bijvoorbeeld geproduceerd met biologisch katoen, ecologisch natuurrubber, jute veters, voetbedden van kurk en/of lijm op waterbasis. Daarnaast heeft Vans zichzelf als doel gesteld dat eind 2025 50% van het gebruikte polyester afkomstig is van gerecyclede materialen.

Goedkope sneakers

Zowel de Converse All Stars als de Vans sneakers zijn vaak heel vriendelijk geprijsd, de prijs van beide sneakermerken ligt bij Plutosport meestal tussen de €30 en de €60 per paar. De sneakers zijn dus redelijk goedkoop, maar dit doet gelukkig niks af aan de kwaliteit ervan! De sneakers van Vans staan bijvoorbeeld vooral bekend om hun stevige materiaal en fijne voering in de hoge modellen. Daarentegen kenmerken de Converse All Stars zich door hun rubberen neus en het sterke canvas, waardoor de sneakers letterlijk jaren meegaan!

Welke sneakers zijn het hipst?

Converse All Stars zijn niet alleen verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren, maar ook nog eens met verschillende printjes! Daarnaast zijn de All Stars verkrijgbaar als hoog én als laag model, en met een normale zool of een plateauzool, er is dus altijd wel een paar leuke All Stars te vinden dat matcht bij jouw stijl. Maar als je denkt dat bij Converse de keuze reuze is, dan zul je helemaal je ogen uitkijken in de collectie van Vans! De iconische Vans sneakers zijn namelijk verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende kleurencombinaties, maar één ding is eigenlijk bijna altijd hetzelfde: de herkenbare side stripe aan de zijkant van de sneaker!

Converse versus Vans

Heel veel verschillen hebben we niet kunnen ontdekken tussen Converse en Vans, toch zijn er wel een paar punten te benoemen die belangrijk kunnen zijn… Vans lijkt duurzaamheid bijvoorbeeld hoger in het vaandel te hebben staan dan Converse, daarentegen zijn de Converse All Stars volledig vegan. Qua comfort, prijs en uiterlijk zijn er weinig contrasten te vinden tussen beide merken, het is dan ook vooral afhankelijk van jouw eigen voorkeur en smaak of je in #TeamConverse of #TeamVans zit.