Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Fiets regenbroeken voor dames

Een regenbui is nooit prettig als je op de fiets zit. Een regenbroek biedt bescherming en houdt je benen droog. De regenbroek moet aan bepaalde eigenschappen voldoen om de juiste bescherming te bieden. Lees meer...

12 Artikel(en)

12 Artikel(en)

Niet alleen waterdicht

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een regenbroek is uiteraard dat deze waterdicht is. Maar dat is niet de enige eigenschap waar de broek aan moet voldoen. Een regenbroek moet ook ademen, zodat transpiratievocht naar buiten toe afgevoerd kan worden. Bezit de regenbroek deze eigenschap niet, dan wordt je alsnog nat door transpiratie. Een regenbroek heeft minder ademend vermogen nodig dan een regenjas. Dit komt omdat je benen minder transpireren dan je bovenlichaam.

De regenbroek moet ook de wind tegen houden. Het is handig als de regenbroek over ritsen beschikt aan de onderkant van de broekspijpen. Je kan de broek dan makkelijk over je schoenen aan en uit trekken. Om regen geen kans te geven binnen te dringen is het aan te raden een regenbroek te kiezen die aan de onderkant van de broekspijpen smaller gemaakt kan worden door middel van klittenband of een aantrekkoord. De meeste regenbroeken hebben een elastische tailleband, zodat de broek goed aansluit en goed blijft zitten.

Wasvoorschriften

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je regenbroek is het belangrijk deze goed te onderhouden. Laat de regenbroek goed drogen na gebruik. Het beste kan je de broek schoonmaken met een spons en warm water. Gebruik alleen de wasmachine als op het waslabel staat aangegeven dat dit kan. Het waslabel is te vinden aan de binnenkant van de regenbroek. Hierop staat aangegeven hoe je de broek moet wassen zonder de waterdichte en ademende functies te verliezen.

Tip

Je bovenlichaam verdient ook bescherming tijdens een regenbui. Neem daarom ook altijd een regenjasmee als je op de fiets stapt.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.