Fiets regenbroeken voor dames

Een regenbui is nooit prettig als je op de fiets zit. Een regenbroek biedt bescherming en houdt je benen droog. De regenbroek moet aan bepaalde eigenschappen voldoen om de juiste bescherming te bieden. Lees meer...

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Niet alleen waterdicht

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een regenbroek is uiteraard dat deze waterdicht is. De waterdichtheid van een regenbroek wordt aangeduid in aantal mm. Wat de verschillende waardes van de waterkolom inhouden, kun je in het overzicht hieronder lezen.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.
De regenbroek moet ook de wind tegen houden. Het is handig als de regenbroek over ritsen beschikt aan de onderkant van de broekspijpen. Je kan de broek dan makkelijk over je schoenen aan en uit trekken. Om regen geen kans te geven binnen te dringen is het aan te raden een regenbroek te kiezen die aan de onderkant van de broekspijpen smaller gemaakt kan worden door middel van klittenband of een aantrekkoord. De meeste regenbroeken hebben een elastische tailleband, zodat de broek goed aansluit en goed blijft zitten.

Wasvoorschriften

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je regenbroek is het belangrijk deze goed te onderhouden. Laat de regenbroek goed drogen na gebruik. Het beste kan je de broek schoonmaken met een spons en warm water. Gebruik alleen de wasmachine als op het waslabel staat aangegeven dat dit kan. Het waslabel is te vinden aan de binnenkant van de regenbroek. Hierop staat aangegeven hoe je de broek moet wassen zonder de waterdichte en ademende functies te verliezen.

Tip

Je bovenlichaam verdient ook bescherming tijdens een regenbui. Neem daarom ook altijd een regenjasmee als je op de fiets stapt.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.