Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Regenkleding voor dames

Het weer is niet altijd even goed te voorspellen. Zit jij in weer en wind op de fiets of vermijd je de fiets vanwege het weer? Vermijden is niet nodig, want met de juiste regenkleding kom je altijd met een droog pak op de plaats van bestemming aan. Ook een onverwachte regenbui ben je de baas als je goed voorbereid de fiets op stapt en regenkleding meeneemt. Lees meer...

1-24 van 84

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1-24 van 84

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

In de regen op de fiets

In Nederland wordt er veel gefietst. Ook staat Nederland bekend om het feit dat het er nog weleens kan regenen. Het is misschien niet de fijnste combinatie, maar fietsen en regen gaan wel samen. Met de juiste regenkleding aan maak jij toch een comfortabele en droge rit op de fiets. Je trekt de regenkleding over je normale kleding aan en beschermt je tegen regen en wind. Maar dat is niet de enige bescherming die regenkleding moet bieden. Ademend vermogen is een net zo belangrijke eigenschap.

Ademend vermogen

Het doel van regenkleding is uiteraard het tegenhouden van regen, maar net zo belangrijk is het dat de kleding over ademend vermogen beschikt. Bevat de regenkleding deze eigenschap niet, dan kan overtollige lichaamswarmte niet naar buiten toe en word je alsnog nat en koud. Heeft de kleding ademend vermogen en biedt deze voldoende ventilatie, dan wordt de overtollige warmte afgevoerd naar buiten toe en blijft je lichaam droog en comfortabel aanvoelen.

Nog meer aandachtspunten

De regenjassen zijn vaak voorzien van een capuchon, welke soms opgevouwen kan worden. Als je de capuchon draagt, let er dan op dat je gezichtsveld niet beperkt wordt. Je moet alles goed kunnen zien.

Het is belangrijk dat je goed gezien wordt. Als het regent is het donker en grauw weer. Met reflecterende details op je regenkleding val je meer op in het donker. Vul je dit aan met reflecterende accessoires, dan ben je helemaal goed zichtbaar.

Waar je verder op kan letten is of de mouwen en broekspijpen lang genoeg zijn en of deze strak af te sluiten zijn met bijvoorbeeld klittenband of drukknopen.

Waaruit bestaat regenkleding?

Afhankelijk van wat voor soort fietser je bent is er speciale fietskleding. Voor de recreatieve fietsers zijn er complete regenpakken, bestaande uit een regenjas en een regenbroek. Regenjassen en regenbroeken zijn ook los te verkrijgen. Wielrenners beperken zich meestal tot het dragen van een regenjas. De regenjas moet makkelijk op te vouwen zijn, zodat de jas makkelijk mee te nemen is.

Tot slot zijn er ook nog de poncho’s. Poncho’s trek je makkelijk aan en bieden veel ventilatie. Hou er wel rekening mee dat poncho’s minder geschikt zijn als het waait. De poncho gaat dan wapperen en biedt dan niet de bescherming die je nodig hebt. Ook wordt je dan belemmerd in je bewegingsvrijheid.

Tip

Laat je regenkleding goed drogen na gebruik voordat je de kleding opvouwt en opbergt.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.