Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Fiets regenpakken voor dames

Een regenpak biedt bescherming tijdens een flinke of onverwachte regenbui. Neem deze daarom altijd mee als je op de fiets stapt. Een regenpak zorgt dat jij droog op je plaats van bestemming aankomt. Naast waterdicht is er nog een belangrijke eigenschap waar het regenpak over moet beschikken. Lees meer...

12 Artikel(en)

12 Artikel(en)

Het juiste regenpak

Een regenpak bestaat uit een regenjas en een regenbroek. Het is vanzelfsprekend dat het regenpak waterdicht moet zijn, maar er is nog een eigenschap die ervoor zorgt dat je geen nat pak haalt. Een waterdicht pak houdt je alleen droog als het regenpak ook over ademend vermogen beschikt. Door het ademend vermogen voert het transpiratievocht naar buiten af. Bezit het regenpak deze eigenschap niet, dan kan overtollige lichaamswarmte het pak niet verlaten en word je alsnog nat.

Andere eigenschappen

Een ander aandachtspunt is of de regenjas een capuchon heeft. Heeft de regenjas een capuchon, let er dan op dat deze goed aansluit zonder je gezichtsveld te beperken. Daarnaast is het belangrijk dat de mouwen van de regenjas en de broekspijpen van de regenbroek goed af te sluiten zijn. Bij de meeste jassen en broeken is dit wel het geval. Met behulp van bijvoorbeeld klittenband of drukknopen kan je dan de mouwen en broekspijpen smaller maken.

Handig is het als de regenbroek ritsen bevat aan de onderkant van de broekspijpen. Hierdoor kan je de broek makkelijk over je schoenen heen aan en uit trekken. Koop een regenpak ruim, zodat je deze gemakkelijk over je gewone kleding aan kunt trekken. Let wel op dat deze niet té groot is, dan ondervindt je er weerstand en hinder van.

Wasvoorschriften

Om lang plezier te houden van je regenpak is het belangrijk deze na gebruik goed te laten drogen. Het regenpak kan schoongemaakt worden met sop en warm water. Gebruik je toch liever de wasmachine, check dan op het waslabel dit mag. Het waslabel bevindt zich aan de binnenkant van het pak. Volg deze instructies op om de belangrijke eigenschappen van je regenpak te behouden.

Tip

De meeste regenpakken zijn voorzien van reflecterende details. Om nog beter op te vallen in het donker, grauwe weer, kun je ervoor kiezen om reflecterende accessoires te dragen.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.