Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Regenjassen voor dames

Ben je net een stukje aan het wandelen, gaat het regenen… Gelukkig heb je je regenjas meegenomen! Met een waterdichte regenjas kun je je de wandeling zonder problemen voortzetten. Lees meer...

1-24 van 55

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-24 van 55

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Regenjas

Een regenjas is onmisbaar als je een wandeling gaat maken op een druilerige dag. De regenjas houdt je lichaam droog, waardoor je niet snel afkoelt. Ook is een regenjas heel handig om je spullen droog in te bewaren tijdens een regenbui. Door de afsluitbare zakken kun je gewoon je sleutels en je mobiel meenemen tijdens een wandeling, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze nat regenen.

Een regenjas valt ruimer dan een standaard jas. Dit is omdat deze over een softshell of lifestyle jas gedragen kan worden.

Regenponcho

Een regenponcho is een regenjas zonder mouwen, waardoor je ‘m binnen een paar tellen aan kunt trekken. Zodra je de eerste regenspetters voelt, kun je de poncho direct over je hoofd heen trekken. Een groot voordeel van de poncho is dat deze ook makkelijk over je rugzak past, waardoor deze ook droog blijft.

Een regenponcho is minder geschikt om te dragen als het hard waait. Dan is de kans groot dat de wind onder de poncho komt en je kleding alsnog nat wordt.

Waterdicht

Je bent de term ‘waterkolom’ ongetwijfeld wel eens tegengekomen op deze website, maar wat zegt dit nu eigenlijk? De mate waarin een kledingstuk waterdicht is wordt uitgedrukt in waterkolom. Een regenjas met een waterkolom van 1.000mm is waterafstotend, dat wil zeggen dat deze jas je droog kan houden in een miezerbuitje. Maar voor een langere en hardere regenbui moet je toch op zoek naar een hogere waterkolom, een regenjas met een waterkolom van 2.000mm bijvoorbeeld. In deze regenjas houdt je je lichaam ook droog bij een grotere regenbui. Wil je helemaal op ‘safe’ gaan? Kies dan voor een regenjas met een waterkolom vanaf 5.000mm.

Een regenjas heeft natuurlijk ook naden en een rits. Om te voorkomen dat hier water doorheen lekt zijn de meeste regenjassen voorzien van een overslag bij de rits en zijn de naden getapet. Op deze manier is de kans het kleinst dat er water naar binnen loopt.

Tips

Om ook ’s avonds goed zichtbaar te zijn, is het verstandig om een regenjas uit te zoeken met reflecterende details.

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van de regenjas is het belangrijk om de jas altijd goed te laten drogen voordat je ‘m opruimt. Maar hang je jas niet te drogen over een warmtebron zoals bijvoorbeeld de verwarming, dit kan ten koste gaan van het materiaal.