Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Dames thermobroeken

Een lange wandeling op een koude winterdag vraagt om kleding die je lichaam beschermt en goed warm houdt. Door een thermobroek te dragen onder jouw wandelbroek voorkom je koude en stijve benen. Lees meer...

19 Artikel(en)

19 Artikel(en)

Werking

Een thermobroek voorkomt koude benen in frisse omstandigheden. Een winterse thermobroek valt wat ruimer om de benen, zodat er een isolerende luchtlaag kan vormen tussen de huid en de thermobroek. Deze laag is in staat lichaamswarmte vast te houden.

Bij de meeste thermobroeken staat beschreven voor welke temperaturen deze geschikt is. Bedenk bij het kopen van een thermobroek goed waarvoor je deze gaat gebruiken. Ga je er actief in sporten? Of gebruik je deze vooral veel tijdens activiteiten waarbij je stilstaat? Hou hier rekening mee bij het maken van je keuze voor de juiste thermobroek.

Thermokleding neemt geen vocht op en is in staat transpiratievocht naar buiten af te voeren. Hierdoor blijft de broek droog, wat voorkomt dat het lichaam afkoelt.

Eigenschappen

Thermobroeken zijn vaak voorzien van een elastische band aan de bovenkant. De broek sluit hierdoor goed aan en blijft goed op zijn plek zitten. Er bestaan ook thermobroeken met schouderbanden welke voorkomen dat de broek af kan zakken. Daarnaast is bij deze broeken ook (een deel van) de rug beschermd tegen de koud.

Aangezien thermokleding direct op de huid wordt gedragen, is het belangrijk dat je hier geen hinder van ondervindt. Thermobroeken zijn naadloos of hebben platte naden waardoor er geen sprake is van scherpe randen en irritatiepunten.

Materiaal

De meest gebruikte materialen voor thermokleding zijn polyester en merinowol, allebei sneldrogend en zeer licht. Merinowol heeft de eigenschap nare luchtjes tegen te gaan. Thermokleding van merinowol kun je na gebruik aan de waslijn hangen. Na een paar uur is de kleding weer fris om opnieuw te dragen.

Tips

Is je thermobroek van merinowol toch aan een wasbeurt toe? Volg dan goed de wasinstructies op die op het etiket van de broek staan.