Thermokleding dames

Door tijdens een flinke wandeling de juiste kleding te dragen, voorkom je dat je het koud of juist erg warm krijgt. Thermokleding onder de standaard wandelkleding zorgt dat het lichaam droog en op temperatuur blijft. Thermokleding voor dames vind je in de vorm van thermoshirts, thermobroeken of een complete thermoset. Lees meer...

Producten 1-24 van 103

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 103

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Thermokleding tijdens een wandeling

Tijdens een flinke wandeling krijg je het warm en ga je transpireren. Belangrijk is dat je lichaam op temperatuur blijft en het drooghouden van het lichaam speelt daarbij een grote rol. Sta je namelijk even stil, dan koel je met natte kleding snel af. Thermokleding zorgt ervoor dat de warmte die je produceert tijdens het wandelen niet verloren gaat en dat transpiratievocht wordt afgevoerd en de kleding, en dus ook je lichaam, droog blijft.

Het 3-lagensysteem

Voor buitensporters, waaronder wandelaars, is het 3-lagensysteem een goede richtlijn bij hun keuze voor wandelkleding. Deze drie lagen gelden voor het bovenlichaam.
 • Laag 1: de onderlaag. De functie van deze laag is het afvoeren van transpiratievocht en het droog houden van het lichaam.
 • Laag 2: de tussenlaag. Isolatie en het verder afvoeren van transpiratievocht zijn de eigenschappen van deze laag.
 • Laag 3: de buitenlaag. Deze laag beschermt je tegen regen en wind. Ook transpiratievocht moet verder naar buiten afgevoerd worden.


 • Thermokleding valt onder de eerste laag. Deze kleding heeft als doel het lichaam warm houden of juist af te koelen en zorgen dat transpiratievocht wordt afgevoerd, zodat de kleding droog blijft. Thermokleding draag je, op ondergoed na, het meest dicht op de huid. Tussen de huid en de thermokleding vormt zich een isolerende luchtlaag. Hoe meer ruimte tussen de huid en de kleding zit, hoe dikker de isolerende laag en hoe beter warmte wordt vastgehouden. Zomer thermokleding wordt daarom strak op de huid gedragen, terwijl winter thermokleding wat wijder mag vallen.

  Aangezien de benen minder warmte uitstoten zijn 2 lagen voldoende voor het onderlichaam. Trek onder je wandelbroek een thermobroek, koud ga je het dan niet krijgen.

  Welk seizoen?

  Wat je misschien niet verwacht, is dat thermokleding het hele jaar door gedragen kan worden. Er is wel een verschil tussen winter en zomer thermokleding. De winter thermokleding is dikker en is erop gericht je lichaam warm te houden. Zomer thermokleding is dunner en zit strakker om je lichaam. De zomer thermokleding heeft als belangrijkste doel transpiratie af te voeren en je lichaam koel en droog te houden.

  Materiaal

  Thermokleding is elastisch, zodat je niet beperkt wordt in je bewegingsvrijheid. De meest gebruikte materialen zijn polyester en Merinowol. Materialen die bekend staan om het afvoeren van vocht en snel drogen. Merinowol heeft daarnaast nog als groot voordeel dat het nare luchtjes tegengaat. Heb je thermokleding van Merinowol aan, hang deze daarna op aan de waslijn en je thermokleding is zo weer fris.

  Tip

  Was de thermokleding op de juiste manier om te voorkomen dat bepaalde technische weefsels verloren gaan. De wasvoorschriften zijn te vinden op het waslabel aan de binnenkant van de kleding.

  Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.