Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Hoge dames wandelschoenen

In vergelijking met lage outdoor schoenen biedt de hoge variant meer ondersteuning. De enkel zit ingepakt en daar kun je dus lastig doorheen klappen. Je bent wel iets beperkter in je bewegingen, maar daarentegen ben je wel beter beschermd. Lees meer...

1-24 van 33

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 33

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Nieuwe schoenen

Door de dag heen zetten je voeten uit. Dit is precies wat er gebeurt als je een lange wandeling maakt, dus vandaar dat wij je aanraden de schoenen aan het einde van de middag of ’s avonds te passen. Draag je normaal wandelsokken of plak je je voeten (preventief) af met tape? Doe dit dan ook als je de schoenen gaat passen zodat je weet hoe de schoenen in die setting aanvoelen!

Zool

De zool is een van de belangrijkste onderdelen van de wandelschoen. Deze moet veel demping bieden om te voorkomen dat de klappen van het wandelen een aanslag kunnen vormen op je lichaam, dit voorkomt knie-, heup en rugklachten. Daarnaast biedt de juiste zool aan bepaalde plekken van de voeten ondersteuning. Heb je dit niet? Dan is de kans dat je geforceerd gaat lopen wat blessures kan veroorzaken.

Dan is er nog de buitenzool. Let erop dat deze een grof profiel heeft met diepe groeven. Dit zorgt voor veel grip op gladde en oneffen ondergronden.

Eigenschappen

Hoge wandelschoenen staan erom bekend dat ze optimale ondersteuning bieden aan het enkelgewricht. Met hoge wandelschoenen verminder je de kans op enkelblessures aanzienlijk. Daarnaast beschermen de wandelschoenen je voeten tegen blaren en ander leed.

Om droge voeten te houden is het belangrijk om te kiezen voor waterdichte wandelschoenen, deze schoenen zijn dan vaak behandeld met Hydropel of Isotex. Ook op warmere dagen wil je geen natte voeten. Kies daarom voor schoenen met ademend vermogen, zodat je geen zweetvoeten krijgt.

Wandelschoenen zijn op bepaalde plekken voorzien van verstevigde delen. Zo zijn vaak de neuzen en hielen extra verstevigd, zodat het geen kwaad kan als je ergens tegenaan stoot.

Onderhoud

Door de schoenen regelmatig te behandelen met een crème, spray of wax, zorg je dat deze zo lang mogelijk meegaan. Maak de schoenen eerst schoon met een beetje lauw water en een borstel, daarna kun je ze behandelen. Droog de schoenen daarna op een natuurlijke manier. Zorg dat ze helemaal droog zijn als je ze opbergt, zo kun je ze de volgende keer weer met een gerust hart aantrekken voor een mooie wandeling!

Om het drogen te versnellen kun je de schoenen vullen met krantenproppen.

Tips

Voor hoge wandelschoenen heb je ook hoge wandelsokken nodig. Wanneer een sok te kort is, is de kans groot dat de schoenen gaan schuren en je blaren oploopt.

Zorg dat de schoenen goed zijn ingelopen voordat je aan een lange wandeling begint. Maak van tevoren een paar korte wandelingen zodat de schoenen zich geleidelijk naar je voeten kunnen vormen.

Zijn je schoenen niet (meer) waterdicht? Er zijn speciale sprays die de schoenen (weer) waterdicht maken!