Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Tips&Trends  Tips&Trends

Voetbal keepershandschoenen voor dames

Ben jij degene die de ballen tegenhoudt die op het doel geschoten worden? Dan hoor je elke wedstrijd en training keepershandschoenen te dragen. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee kan houden bij de aanschaf van keepershandschoenen. Lees meer...

1-24 van 100

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 100

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

De juiste keepershandschoenen

Als je keeper bent krijgen je handen veel te verduren. Om je handen te beschermen zijn er keepershandschoenen. De ondergrond waarop je speelt, wel of geen fingersave, de maat en de prijs spelen een rol bij de keuze welke keepershandschoenen bij je passen.

De ondergrond

De ondergrond waarop je speelt is van invloed op het type keepershandschoenen die je nodig hebt. Speel je veel op kunstgras, dan slijten de handschoenen sneller dan op gewoon gras. Kies in dit geval voor hardere handschoenen, ook wel aangeduid als slijtvast. Hang je vaak in het doelnet of tegen de doelpalen aan, dan slijten je handschoenen ook sneller. Kies ook dan voor slijtvaste keepershandschoenen.

Fingersave

Er zijn keepershandschoenen met fingersave en zonder fingersave. Keepershandschoenen met fingersave beschermen je vingers tegen het naar achteren klappen. Ook biedt fingersave bescherming tegen botsen of wanneer iemand met zijn noppen op je handen staat. Keepershandschoenen met fingersave hebben een soort ingebouwd plankje achter de vingers. Hierdoor heb je minder kans dat je vingers geblesseerd raken. Wel heb je minder bewegingsvrijheid door dit plankje. Kies daarom de keepershandschoenen waar jij je prettig bij voelt.

De maat

Het kan per merk verschillen welke maat je nodig hebt. Daarom tref je bij de handschoenen een maattabel aan, waarin je kan checken welke maat je nodig hebt. De keepershandschoenen zijn te klein als er al druk op de naden staat als je de handschoenen gewoon aanhebt. Als er dan een bal tegen de handschoenen komt, komt er een grote druk op de handschoenen te staan en kunnen de naden gaan scheuren. Kies daarom liever voor een iets te grote handschoen, dan voor een te kleine.

De prijs

Keepershandschoenen zijn er in verschillende prijsklassen. Het verschil in prijs zit hem vooral in de dikte van het foam en het wel of niet hebben van fingersave. Hoe dikker het foam, hoe meer grip. De grip wordt niet minder als er wat slijtageplekken te zien zijn op het foam. Pas wanneer het canvas van de handschoen door het foam komt, is er sprake van verminderde grip. Je kunt de handschoenen dan nog gebruiken als trainingshandschoenen. Het is sowieso handig om een trainingspaar en een wedstrijdpaar te hebben. Zo heb je tijdens de wedstrijd altijd handschoenen aan met optimale grip.

Onderhoud

Door de keepershandschoenen op de juiste manier te onderhouden, kan je de levensduur van de handschoenen flink verlengen. Maak de keerpershandschoenen na de training of wedstrijd schoon met lauw stromend water uit de kraan. Gebruik geen harde borstel. Wring natte handschoenen niet uit, maar knijp ze rustig uit. Laat de keepershandschoenen altijd een beetje vochtig. Natte, vochtige handschoenen verbeteren de grip en verlengen de levensduur van de handschoenen. Gebruik je de handschoenen een tijdje niet, maak ze dan toch af en toe nat om uitdroging en scheuren te voorkomen. Leg ze bijvoorbeeld een tijdje in een vochtige handdoek.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.
Summer Sale