Badslippers voor voetbal voor dames

Na het voetballen neem je een verfrissende douche. De kleedkamers bij sportclubs zijn een bron van schimmels en bacteriën. Slippers voorkomen de kans op een voetschimmel en zorgen er daarnaast voor dat je niet uitglijdt!

Lees meer...

Producten 1-24 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voetschimmel voorkomen

In doucheruimtes zijn vaak schimmels te vinden. Deze schimmels kunnen vervelende jeuk en zelfs pijn aan je voeten veroorzaken. In principe worden je voeten beschermd tegen deze schimmels door de droge, harde bovenlaag van de huid. Echter wanneer je voeten nat worden door bijvoorbeeld transpiratie of het warme water van de douche, wordt je huid zachter en verminderd de beschermende functie van de bovenlaag. De kans op een voetschimmel wordt in dit geval groter. Geef de schimmel geen kans en draag slippers als je gaat douchen!

Nog een groot voordeel van het dragen van slippers tijdens het douchen, is dat je minder snel uitglijdt. Een natte vloer is glad, slippers bieden je grip.

Kan een voetschimmel kwaad?

Schimmels zijn vooral vervelend. Ze veroorzaken jeuk en pijn en daarnaast zien je voeten er minder mooi en fris uit. Voor mensen met suikerziekte kan een schimmel wel kwaad. Het lichaam kan door suikerziekte minder goed tegen schimmels. De schimmels kunnen dieper doordringen in de huid en daardoor infecties veroorzaken.

Soorten slippers

Er zijn verschillende soorten slippers en dit verschil zit hem vooral in het soort band. Er zijn slippers met een brede band, waar je je tenen onder schuift. Andere slippers zijn teenslippers, slippers met een klein ‘stokje’ tussen de grote teen en tweede teen. De zolen van slippers zorgen voor grip.

Tip

Schimmels kunnen ook ontstaan als je met vochtige voeten in je schoenen gaat. Droog je voeten daarom goed af, vooral tussen je tenen. Koop geen te grote of te kleine slippers. Je gaat dan onbewust bepaalde spieren gebruiken om toch goed te kunnen lopen. Deze spieren kunnen overbelast raken, waardoor er blessures kunnen ontstaan.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.