Dames zwemkleding

Het badpak is de laatste jaren in populariteit gestegen. Niet alleen onder de wedstrijdzwemsters, ook als je naar het strand of zwembad gaat kom je steeds meer badpakken tegen. Badpakken zijn er in verschillende modellen en hebben eigenschappen die ervoor zorgen dat je zonder zorgen het water in kan. Lees meer...

Producten 1-24 van 67

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 67

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het badpak

De laatste jaren is het badpak weer in opkomst en doet het badpak niet meer onder aan de bikini. Wedstrijdzwemsters dragen altijd al een badpak. Dit komt doordat een badpak weinig weerstand biedt en niet omhoog schuift, waardoor je sneller door het water kan gaan. Ook op het strand zie je steeds meer dames met een badpak aan. Een badpak bedekt je lichaam meer dan een bikini en dat ervaren sommige vrouwen als prettig.

Modellen

Er zijn verschillende modellen badpakken. Het verschil zit hem vooral in de ‘rug’. De rug kan een zogenoemde X-back hebben. De schouderbanden zijn dan in het midden aan elkaar gemaakt. Hierdoor heb je veel bewegingsvrijheid en flexibiliteit zonder dat de bandjes af kunnen zakken. Als het badpak geen X-back bevat, let er dan op dat de schouderbandjes verstelbaar zijn. Zo kan je de bandjes op de juiste maat stellen.

Elastisch, sterk en comfortabel

Het materiaal van een badpak moet sterk en duurzaam zijn. Badpakken gemaakt van Lycra hebben een mooie pasvorm, voelen zacht, zitten comfortabel en zijn duurzaam. Badpakken gemaakt van Endurance zijn ideaal voor zwemtrainingen. Endurance is chloorbestendig, is kleurvast en vormvast en voelt nog zachter aan dan Lycra. Daarnaast neemt Endurance weinig vocht op en is het sneldrogend.

Sommige badpakken zijn daarnaast ook UV-beschermend. Pas wel op voor glijbanen en ruwe oppervlakten. Deze kunnen het badpak beschadigen.

Tips

Als je het badpak gaat passen, doe je armen dan boven je hoofd om te checken of het badpak goed blijft zitten. Koop je badpak niet te groot. In het water wordt het badpak ruimer. Spoel je badpak direct na het zwemmen goed uit. Was je badpak vervolgens thuis volgens de wasvoorschriften. Zo hou je het langste plezier van je badpak.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.