Duurzame kleding

Wat is duurzaam?

Onder duurzame kleding verstaan we kleding die gemaakt is met respect en liefde voor de planeet en de mensen en dieren die daarop leven. Dit gaat natuurlijk niet alleen over de materialen die gebruikt zijn, maar bijvoorbeeld ook over de arbeidsomstandigheden en het transport. Gelukkig zijn er steeds meer merken die kiezen voor een duurzaam en milieuvriendelijk proces, waardoor het steeds gemakkelijker wordt om duurzame kleding te kopen! Lees meer...

Producten 1-24 van 3827

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 3827

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Duurzaam ondernemen

Er zijn verschillende gradaties waarin merken duurzaam bezig zijn, Adidas en Nike zijn bijvoorbeeld al vrij lang bezig met het verduurzamen van hun processen. Zij maken bijvoorbeeld veel gebruik van gerecyclede materialen en gebruiken katoen dat afkomstig is uit het Better Cotton Initiative, een keurmerk dat zich richt op het verduurzamen van de katoenteelt. Als je denkt aan echte duurzame merken zul je waarschijnlijk niet snel aan Adidas en Nike denken. Doordat deze merken zo groot zijn, zijn hun kleine aanpassingen toch van grote waarde voor het milieu! Stukje bij beetje worden zij steeds duurzamer!

Duurzame producten

Sommige merken houden niet van kleine stapjes en willen het gelijk goed aanpakken! O’Neill en Jack Wolfskin zijn goede voorbeelden van bedrijven die duurzaamheid heel hoog in het vaandel hebben staan.

O’Neill is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de oceaan en daardoor met de natuur, zij zien het dan ook als hun opdracht om de oceaan te beschermen en schoon te houden! Zij hebben een speciale collectie opgezet die volledig gericht is op duurzaamheid: de O’Neill blue collectie. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle producten van O’Neill in deze blue collectie opgenomen kunnen worden. Een leuk feitje is dat O’Neill voor deze collectie gebruikmaakt van gerecyclede producten die worden gevangen in de zee en op het strand.

Jack Wolfskin pakt het nóg groter aan! Zij maken kleding voor iedereen die van de natuur houdt, maar willen ook laten zien dat zij zelf heel veel van de natuur houden. Alle locaties van Jack Wolfskin in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn zo duurzaam mogelijk ingericht, ze maken bijvoorbeeld gebruik van 100% ecostroom en buiten zijn er insectenhotels geplaatst en broedplaatsen gecreëerd. Daarnaast is Jack Wolfskin lid van de Fair Wear Foundation. Deze organisatie maakt zich hard voor eerlijke arbeidsomstandigheden in alle landen. Maar ook in hun materialen maken ze steeds duurzame keuzes, zo gebruiken zij geen dierlijke producten en wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen!

Tip

Benieuwd naar hoe duurzaam een product eigenlijk is? Lees dan de productomschrijving van het desbetreffende product, hierin staat precies beschreven waarom dit product in de ECO-shop van Plutosport te vinden is!