Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Eerlijk & duurzaam  Eerlijk & duurzaam Tips&Trends  Tips&Trends

Duurzaam ondergoed

Wat is duurzaam?

Het dragen van duurzaam ondergoed is niet alleen heel goed voor het milieu, het is vaak ook heel fijn voor je lichaam! Ondergoed dat gemaakt is van bamboe is bijvoorbeeld lekker zacht en glad, door deze fijne eigenschappen zal de stof niet snel gaan irriteren op de huid. Wist je dat je tegenwoordig niet meer eindeloos hoeft te zoeken naar duurzaam ondergoed? Steeds meer merken hebben duurzaamheid namelijk hoog in het vaandel staan! Lees meer...

1-24 van 98

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 98

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Bamboe

Bamboe is een zeer geschikt materiaal om ondergoed van te maken, het is namelijk heerlijk zacht en toch supersterk! Daarnaast is het hypoallergeen, waardoor de kans op allergische reacties nihil is. Maar welke voordelen brengt bamboe eigenlijk met zich mee voor het milieu? Een bamboeplant heeft maar heel weinig water nodig om te groeien, daarnaast kan bamboe ook enorm snel groeien! De meeste bamboeplanten groeien ongeveer 5 tot 20 cm per dag, zo heb je dus binnen no-time voldoende bamboe voor een onderbroek of hemd. Daarnaast wordt de bamboeplant niet bewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, wat bamboe als grondstof nóg duurzamer maakt!

Katoen

Een veelgebruikt materiaal voor ondergoed is katoen en dat is natuurlijk niet zo gek! Katoen is, net als bamboe, heel huidvriendelijk en katoen is ademend, waardoor er voldoende frisse lucht bij het lichaam kan komen. Veel merken hebben hun “gewone katoen” inmiddels ingewisseld voor organisch katoen, biologisch katoen of katoen dat afkomstig is van een plantage die aangesloten is bij het Better Cotton Initiative. Deze katoensoorten worden op een milieuvriendelijke manier verbouwd, waarbij geen gebruik gemaakt wordt van chemische bestrijdingsmiddelen en het gebruik van water tot een minimum gereduceerd is.

Tip

Benieuwd wat er nu precies zo duurzaam is aan een bepaald artikel? Lees dan de productomschrijving, dan kom je alles erover te weten!