Hockeyschoenen heren

Tijdens het hockeyen ben je constant in beweging en wissel je steeds korte acties af met lange sprintjes, het is dus heel belangrijk om een paar goede hockeyschoenen te dragen tijdens de hockeywedstrijden en hockeytrainingen! Goede heren hockeyschoenen bieden voldoende grip en zorgen tevens voor een goede wendbaarheid, daarnaast moeten ze natuurlijk voldoende demping bieden om de klappen van het rennen op te kunnen vangen. Lees meer...

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zaalhockeyschoenen voor heren

De ondergrond in de zaal is natuurlijk heel anders dan de ondergrond van het hockeyveld buiten, het is dan ook logisch dat je voor zaalhockey andere schoenen nodig hebt. Vaak is de vloer van de zaal een beetje glad en om ervoor te zorgen dat je niet zomaar onderuitglijdt, bieden zaalhockeyschoenen extra grip! Daarnaast is het belangrijk dat de zaalhockeyschoenen niet afgeven op de vloer. Hoewel veel zaalhockeyschoenen daarom een lichte zool hebben, zijn er tegenwoordig ook zaalhockeyschoenen met een zwarte non-marking zool verkrijgbaar. De vloer van de zaal is vaak vele malen harder dan het buiten(kunst)gras, het is dus ook heel belangrijk dat de zaalhockeyschoenen goede demping bieden! Op die manier worden de klappen opgevangen door de schoenen en is de kans op blessures een stuk kleiner.

Veldhockeyschoenen voor heren

Veldhockeyschoenen voor heren hebben natuurlijk heel andere eigenschappen als veldhockeyschoenen. De zolen van de veldhockeyschoenen zijn bijvoorbeeld vaak voorzien van kleine noppen, deze noppen zorgen ervoor dat je optimaal grip hebt op het (kunst)grasveld en dat je in staat bent om korte en snelle bewegingen te maken. Vroeger werden veldhockeyschoenen vooral gemaakt van leer, maar met de komst van watervelden heeft daar een flinke verschuiving plaatsgevonden. De meeste veldhockeyschoenen worden nu namelijk gemaakt van synthetische, waterafstotende materialen.

Tip

Hockey jij vooral op zandvelden? Kies dan voor een hockeyschoen met lange noppen, zodat je extraveel grip hebt.