Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Thermobroeken heren

Ga je wandelen bij lage temperaturen of met harde wind? Een thermobroek gaat deze wandeling een stuk aangenamer maken. Tijdens het wandelen loop je jezelf wel warm, maar wat gebeurt er met deze warmte en hoe gaat dat als je stilstaat? Lees meer...

24 Artikel(en)

24 Artikel(en)

Werking

Thermokleding voor in de winter draag je ruim om het lichaam. Hierdoor kan er een isolerende luchtlaag gevormd worden tussen de kleding en de huid, waardoor warmte goed kan worden vastgehouden. Als je in beweging bent creëer je lichaamswarmte. De thermokleding zorgt ervoor dat deze warmte wordt vastgehouden zodat je hier langer van kan profiteren. Des te dikker de thermobroek, des te langer houdt deze de lichaamswarmte vast.

Goede thermokleding houdt voldoende warmte vast, maar voert ook al het transpiratievocht af. Omdat dit de eerste kledinglaag vanaf de huid is, bereikt transpiratievocht deze als eerst. De thermokleding heeft als eigenschap het vocht niet op te kunnen nemen, maar direct af te voeren naar de buitenkant zodat het lichaam droog blijft.

Eigenschappen

Thermokleding wordt natuurlijk niet vanzelf warm, de thermo is in staat om lichaamswarmte op te nemen en vast te houden. Houd er bij het kiezen van je thermokleding rekening mee met hoeveel je in beweging bent. Heb je plannen waarbij je veel stil gaat staan? Kies dan voor een dikke thermobroek. Ga je iets doen waarbij je constant in beweging bent? Kies dan voor een dunnere variant.

De meeste thermobroeken hebben een elastische tailleband om te zorgen dat de broek goed op zijn plek blijft en goed aansluit. Enkele broeken zijn ook voorzien van schouderbanden, waardoor de broek sowieso niet af kan zakken. Daarnaast is de rug hierdoor ook deels bedekt, waardoor ook deze goed warm blijft.

Zeker omdat thermokleding direct op de huid gedragen wordt is het belangrijk dat schuren en scherpe randjes worden voorkomen. Thermobroeken hebben platte naden of geen naden, waardoor de kans op irritaties klein is.

Materiaal

De meeste thermokleding wordt gemaakt van polyester of merinowol. Deze materialen zijn bijzonder licht en drogen snel. Ook is er vaak elastaan in verwerkt, waardoor de kleding soepel is en je veel bewegingsvrijheid hebt.

Merinowol is een natuurlijk en diervriendelijk product. Dit materiaal is dunner dan standaard schapenwol, voelt heerlijk zacht aan en kriebelt niet. Merinowol is antibacterieel, waardoor nare geurtjes niet worden opgenomen en het, zelfs als je het een paar dagen hebt gedragen, nog steeds fris ruikt! De thermobroek even uithangen na een intensieve dag is al voldoende. Dit scheelt een hoop ruimte in je koffer! Uiteraard wil je de broek af en toe toch wassen. Volg hiervoor goed het etiket aan de binnenkant, zo houdt je het materiaal mooi en functioneel.

Tips

Een thermobroek is (over het algemeen) een van de maximaal twee lagen. De ademende en transpiratievocht afvoerende functies komen alleen goed tot hun recht als ook de buitenste laag deze functies heeft.