Thermobroeken heren
Ga je wandelen bij lage temperaturen of met harde wind? Een thermobroek gaat deze wandeling een stuk aangenamer maken. Tijdens het wandelen loop je jezelf wel warm, maar wat gebeurt er met deze warmte en hoe gaat dat als je stilstaat? Lees meer...Waarom een thermobroek?
Thermokleding voor in de winter draag je ruim om het lichaam. Hierdoor kan er een isolerende luchtlaag gevormd worden tussen de kleding en de huid, waardoor warmte goed kan worden vastgehouden. Als je in beweging bent creëer je lichaamswarmte. De thermokleding zorgt ervoor dat deze warmte wordt vastgehouden zodat je hier langer van kan profiteren. Des te dikker de thermobroek, des te langer houdt deze de lichaamswarmte vast.Een goede thermobroek houdt voldoende warmte vast, maar voert ook al het transpiratievocht af. Omdat dit de eerste kledinglaag vanaf de huid is, bereikt transpiratievocht deze als eerst. De thermobroek heeft als eigenschap het vocht niet op te kunnen nemen, maar direct af te voeren naar de buitenkant zodat het lichaam droog blijft.
Eigenschappen
Een thermobroek wordt natuurlijk niet vanzelf warm, de thermobroek is in staat om lichaamswarmte op te nemen en vast te houden. Houd er bij het kiezen van je thermobroek rekening mee met hoeveel je in beweging bent. Heb je plannen waarbij je veel stil gaat staan? Kies dan voor een dikke thermobroek. Ga je iets doen waarbij je constant in beweging bent? Kies dan voor een dunnere variant.De meeste thermobroeken hebben een elastische tailleband om te zorgen dat de broek goed op zijn plek blijft en goed aansluit. Enkele broeken zijn ook voorzien van schouderbanden, waardoor de broek sowieso niet af kan zakken. Daarnaast is de rug hierdoor ook deels bedekt, waardoor ook deze goed warm blijft.
Zeker omdat thermobroeken direct op de huid gedragen wordt is het belangrijk dat schuren en scherpe randjes worden voorkomen. Thermobroeken hebben platte naden of geen naden, waardoor de kans op irritaties klein is.
Materiaal
De meeste thermobroeken worden gemaakt van polyester of Merinowol. Deze materialen zijn bijzonder licht en drogen snel. Ook is er vaak elastaan in verwerkt, waardoor de thermobroek soepel is en je veel bewegingsvrijheid hebt.Merinowol is een natuurlijk en diervriendelijk product. Dit materiaal is dunner dan standaard schapenwol, voelt heerlijk zacht aan en kriebelt niet. Merinowol is antibacterieel, waardoor nare geurtjes niet worden opgenomen en het, zelfs als je het een paar dagen hebt gedragen, nog steeds fris ruikt! De thermobroek even uithangen na een intensieve dag is al voldoende. Dit scheelt een hoop ruimte in je koffer! Uiteraard wil je de thermobroek af en toe toch wassen. Volg hiervoor goed het etiket aan de binnenkant, zo houdt je het materiaal mooi en functioneel.