Keepershandschoenen voor heren

Als het jouw taak is om het doel schoon te houden tijdens een voetbalwedstrijd, dan is het belangrijk dan mogen keepershandschoenen bij jou niet ontbreken. Er zijn veel verschillende soorten keepershandschoenen in verschillende prijscategorieen. Er zijn dan ook een hoop factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van de juiste handschoenen.

Lees meer...

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke keepershandschoenen voor welke ondergrond?

Net als bij voetbalschoenen, is het ook bij keepershandschoenen van groot belang op welke ondergrond ze gebruikt worden! Gebruik je keepershandschoenen die bedoeld zijn voor natuurgras op kunstgras? Dan zullen de keepershandschoenen waarschijnlijk een stuk sneller slijten. Keepershandschoenen voor natuurgras hebben namelijk een zachtere foamlaag dan keepershandschoenen voor kunstgras. Door deze zachte foamlaag bieden ze heel veel grip, maar zullen ze dus ook sneller kapot gaan als je ze niet op de juiste ondergrond gebruikt. Keep jij vooral op kunstgras of in de zaal? Dan kun je het beste kiezen voor de zogenaamde hardground keepershandschoenen! Deze keepershandschoenen hebben namelijk een stevigere en slijtvaste foamlaag, waardoor je er langer plezier van zult hebben. Het wil dus niet per definitie zeggen dat keepershandschoenen voor natuurgras niet geschikt zijn om te gebruiken op kunstgras of in de zaal en vice versa, maar de keepershandschoenen zullen het langst meegaan als je ze gebruikt op de ondergrond waar ze voor bedoeld zijn!

Keepershandschoenen met of zonder fingersave

Fingersave heeft te maken met de bescherming van je vingers. Keepershandschoenen met fingersave hebben een soort plankje achter de vingers, zodat je vingers niet naar achteren kunnen klappen. Daarnaast zijn je vingers door deze fingersave beschermd tegen botsen of wanneer iemand met zijn noppen op je handen staat. Door het plankje heb je wel minder bewegingsvrijheid en dat vinden sommige keepers een nadeel.

Welke maat keepershandschoenen voor heren?

Zorg dat de handschoenen die jij koopt de juiste maat hebben. Als je de handschoenen aantrekt en er staat al (lichte) druk op de naden, dan is deze maat te klein voor jou. Komt er een bal tegen de handschoenen, dan wordt de druk te groot en kunnen de naden gaan scheuren. Je kan daarom beter voor een iets te grote handschoen gaan, dan voor een iets te kleine. De maat van de handschoenen kan per merk verschillen. Check in de bijbehorende maattabel welke maat je nodig hebt.

Hoe duur zijn keepershandschoenen?

De prijs voor keepershandschoenen varieert. Dit heeft te maken met de eigenschappen die de keepershandschoenen bezitten. De dikte van het foam en het wel of niet hebben van fingersave hebben invloed op de prijs. Je hebt meer grip met dikker foam. Het foam gaat op een gegeven moment slijten maar handschoenen met dikker foam gaan langer mee. Zie je wat slijtageplekken dan wordt de grip nog niet meteen minder. Pas wanneer het canvas van de handschoen door het foam komt, kan je spreken van verminderde grip. Je kan dan eventueel nog wel trainen met de handschoenen, maar gebruik voor optimale grip tijdens wedstrijden een nieuw paar.

Hoe onderhoud ik mijn keepershandschoenen?

Het is belangrijk om de keepershandschoenen goed te onderhouden, daarmee verleng je de levensduur van de handschoenen. Maak de handschoenen daarom na een training of wedstrijd schoon met lauw stromend water uit de kraan. Doe dit niet met een harde borstel. Zijn je handschoenen nat, knijp ze dan rustig uit. Wring de handschoenen niet uit.

Tip

Vochtige handschoenen hebben een verbeterde grip en gaan langer mee. Zorg er daarom voor dat je keepershandschoenen altijd een beetje vochtig zijn. Ook als je ze een tijdje niet gebruikt is het verstandig de handschoenen af en toe vochtig te maken, zodat de handschoenen niet kunnen uitdrogen of scheuren. Je kan ze bijvoorbeeld een tijdje in een vochtige handdoek leggen. Probeer verschillende keepershandschoenen uit en bepaal wat voor jou de beste keuze is.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.