Voetbal keepershandschoenen voor heren

Als het jouw taak is om het doel schoon te houden tijdens een voetbalwedstrijd, dan is het belangrijk dan mogen keepershandschoenen bij jou niet ontbreken. Er zijn veel verschillende soorten keepershandschoenen in verschillende prijscategorieen. Er zijn dan ook een hoop factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van de juiste handschoenen. Lees meer...

Producten 1-24 van 93

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 93

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke keepershandschoenen zijn geschikt?

Keepershandschoenen beschermen je handen tijdens een voetbaltraining- of wedstrijd. Afhankelijk van het type ondergrond waar je op voetbalt, wel of geen fingersave, de maat en de prijs bepaal je welke keepershandschoenen bij jou passen.

De ondergrond

Het hangt van het type ondergrond af welke keepershandschoenen je nodig hebt. Op kunstgras slijten de handschoenen sneller dan op gewoon gras. Ook als je regelmatig in het doelnet hangt of tegen de palen aankomt slijten je handschoenen sneller. In deze gevallen is het verstandig te kiezen voor hardere keepershandschoenen, ook wel slijtvaste handschoenen genoemd.

Wel of geen fingersave

Fingersave heeft te maken met de bescherming van je vingers. Keepershandschoenen met fingersave hebben een soort plankje achter de vingers, zodat je vingers niet naar achteren kunnen klappen. Daarnaast zijn je vingers door deze fingersave beschermd tegen botsen of wanneer iemand met zijn noppen op je handen staat. Door het plankje heb je wel minder bewegingsvrijheid en dat vinden sommige keepers een nadeel.

De juiste maat

Zorg dat de handschoenen die jij koopt de juiste maat hebben. Als je de handschoenen aantrekt en er staat al (lichte) druk op de naden, dan is deze maat te klein voor jou. Komt er een bal tegen de handschoenen, dan wordt de druk te groot en kunnen de naden gaan scheuren. Je kan daarom beter voor een iets te grote handschoen gaan, dan voor een iets te kleine. De maat van de handschoenen kan per merk verschillen. Check in de bijbehorende maattabel welke maat je nodig hebt.

Verschil in prijs

De prijs voor keepershandschoenen varieert. Dit heeft te maken met de eigenschappen die de keepershandschoenen bezitten. De dikte van het foam en het wel of niet hebben van fingersave hebben invloed op de prijs. Je hebt meer grip met dikker foam. Het foam gaat op een gegeven moment slijten maar handschoenen met dikker foam gaan langer mee. Zie je wat slijtageplekken dan wordt de grip nog niet meteen minder. Pas wanneer het canvas van de handschoen door het foam komt, kan je spreken van verminderde grip. Je kan dan eventueel nog wel trainen met de handschoenen, maar gebruik voor optimale grip tijdens wedstrijden een nieuw paar.

Onderhoud

Het is belangrijk om de keepershandschoenen goed te onderhouden, daarmee verleng je de levensduur van de handschoenen. Maak de handschoenen daarom na een training of wedstrijd schoon met lauw stromend water uit de kraan. Doe dit niet met een harde borstel. Zijn je handschoenen nat, knijp ze dan rustig uit. Wring de handschoenen niet uit.

Tip

Vochtige handschoenen hebben een verbeterde grip en gaan langer mee. Zorg er daarom voor dat je keepershandschoenen altijd een beetje vochtig zijn. Ook als je ze een tijdje niet gebruikt is het verstandig de handschoenen af en toe vochtig te maken, zodat de handschoenen niet kunnen uitdrogen of scheuren. Je kan ze bijvoorbeeld een tijdje in een vochtige handdoek leggen. Probeer verschillende keepershandschoenen uit en bepaal wat voor jou de beste keuze is.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.