Trainingsjacks voor heren

Een trainingsjack houdt je lichaam voor en na het voetballen op temperatuur. Door het dragen van een trainingsjas hou je je spieren warm en daarmee verklein je de kans op blessures. Koude spieren zijn gevoeliger voor blessures. Ook na de training of wedstrijd heeft een trainingsjack een belangrijke functie.

Lees meer...

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Doel trainingstop

Een trainingsjas heeft als voornaamste doel om je lichaam warm te houden. Vooral voor en na je training of wedstrijd is het belangrijk om je lichaam op temperatuur te houden. Vooraf is het van belang dat je spieren warm worden en blijven en na het voetballen is het belangrijk dat je spieren niet te snel afkoelen. Koude spieren zijn minder soepel en hebben daardoor een verhoogde kans op blessures. Uiteraard is een goede warming-up en cooling-down ook van belang. Zorg dat je de trainingsjas tijdens de warming-up en cooling-down aanhebt. Als je lichaam te snel afkoelt na het voetballen dan is de kans op spierpijn een stuk groter.

Andere aandachtspunten

De meeste trainingsjassen hebben een volledige ritssluiting, maar er zijn ook trainingsjassen met een halve rits. Andere aandachtspunten zijn of de jas zakken heeft, een capuchon en elastische boorden.

Trainingsjassen worden vaak gemaakt van een synthetische stof. Polyester is hier een voorbeeld van. Voordelen zijn dat deze stof licht van gewicht is, snel droogt en vocht goed afvoert.

Tips

Is je bovenlichaam warm, dan is het voor de rest van je lichaam ook makkelijker om op temperatuur te blijven. Wil je je onderlichaam ook wat extra warmte bieden, combineer je trainingsjas dan met een trainingsbroek.

Het is belangrijk om de trainingsjas te wassen volgens de wasvoorschriften, zodat de voordelen van de trainingsjas niet verloren gaan. De wasinstructies staan op het label aan de binnenkant van de trainingsjas.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.