Trainingspakken voor heren

Voordat je begint met een voetbaltraining- of wedstrijd is het belangrijk dat je lichaam warm is. Een warming-up zorgt ervoor dat je spieren opgewarmd worden en het is aan jou om te zorgen dat deze warm blijven. Warme spieren zijn namelijk minder blessuregevoelig.

Lees meer...

Producten 1-24 van 61

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 61

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Trainingspak voor heren

Een trainingspak voor heren heeft als doel om je lichaam warm te houden. Een trainingspak kan gedragen worden voor, na en eventueel tijdens het voetballen, maar kan ook goed thuis gedragen worden. Een trainingspak zit comfortabel en biedt warmte. Gebruik je het pak alleen voor thuis, dan maakt het niet uit van welk materiaal het trainingspak is gemaakt. Trek je het pak aan naar de voetbal, dan is het belangrijk dat het pak gemaakt is van materiaal dat in staat is om transpiratievocht af te voeren.

Wat is het doel van een trainingspak?

Een trainingspak heeft als doel om je lichaam warm te houden. Een trainingspak kan gedragen worden voor, na en eventueel tijdens het voetballen, maar kan ook goed thuis gedragen worden. Een trainingspak zit comfortabel en biedt warmte. Gebruik je het pak alleen voor thuis, dan maakt het niet uit van welk materiaal het trainingspak voor heren is gemaakt. Trek je het pak aan naar de voetbal, dan is het belangrijk dat het pak gemaakt is van materiaal dat in staat is om transpiratievocht af te voeren.

Waarom een trainingspak dragen?

Een trainingspak is een goede keuze om te dragen als je naar je voetbaltraining- of wedstrijd gaat. Het pak houdt je lichaam warm en zorgt ervoor dat je spieren op temperatuur komen. Hou het pak tijdens de warming-up in ieder geval nog aan. Na de warming-up kan je het pak uittrekken mits de temperatuur dat toelaat. Zodra je gaat beginnen met de cooling-down raden we aan het trainingspak weer aan te doen. Je spieren koelen dan geleidelijk aan af en daarmee verklein je de kans op spierpijn. Is het buiten koud, hou het pak dan ook tijdens het voetballen aan.

Van welk materiaal is een trainingspak gemaakt?

De meeste trainingspakken worden gemaakt van polyester. Polyester is een materiaal dat goed in staat is om vocht af te voeren. Je lichaam blijft dan droog en comfortabel aanvoelen. Polyester heeft als bijkomende voordelen dat het licht van gewicht is, snel droogt en vorm- en kleurvast is. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen trainingspakken training en trainingspakken presentatie. Beide trainingspakken zijn van polyester gemaakt, maar verschillen in structuur. De standaard trainingspakken zijn de trainingspakken training. Er zit een soort van glans over deze trainingspakken. De trainingspakken presentatie zijn ook van polyester gemaakt, maar dan in een geweven vorm. Deze pakken zijn daardoor dunner dan de standaard trainingspakken. De garen zijn dicht op elkaar geweven en dat zorgt voor een soepele, gladde stof.  
 
De trainingsbroek van een trainingspak heeft meestal korte ritsen onderaan de broekspijpen. De trainingsbroek kan dan makkelijk over je schoenen aan- en uitgetrokken worden.  

Trainingspakken van verschillende merken

Een trainingspak moet goed zitten en eenmaal gewend aan een specifiek merk wil je misschien als man nooit meer anders. Op Plutosport.nl vind je trainingspakken van onder andere Adidas, Nike, Puma en Under Armour. Maar wat verschillen deze trainingspakken van elkaar? Waar je bij de Adidas en Under Armour trainingspakken vooral veel neutrale kleuren ziet, kun je bij de trainingspakken van Nike en Puma juist ook kiezen voor een meer uitgesproken kleur. De Nike trainingspakken zijn allemaal voorzien van de Dri-Fit technologie en bij de Puma trainingspakken is dit de dryCell technologie. Beide technologieën zorgen ervoor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd. Qua prijs liggen de trainingspakken van bovenstaande merken allemaal dicht bij elkaar, ook niet geheel onbelangrijk!

Tip

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van het trainingspak is het belangrijk deze te wassen volgens de wasvoorschriften. De wasvoorschriften zijn te vinden op het label aan de binnenkant van het trainingspak.  
 
Heb je nog vragen over de trainingspakken? Stel ze gerust aan onze klantenservice.