Windbreakers voor heren

Ook als het regent of als er wind staat wordt er gevoetbald en getraind. Een windbreaker biedt bescherming en houdt je lichaam warm door deze wind en regen buiten te houden. Waar deze windbreakers aan moeten voldoen?

Lees meer...

Producten 1-24 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Doel windbreaker

Een windbreaker is een lichte jas die als doel heeft je te beschermen tegen koude wind en lichte regen. Een windbreaker is het hele jaar door geschikt om te dragen. Is het buiten koud, trek dan voldoende onderlagen aan om je lichaam warm te houden.

Een windbreaker is licht van gewicht en wordt meestal gemaakt van een synthetisch materiaal dat waterafstotend is en wind tegenhoudt. Om ervoor te zorgen dat regen en wind geen kans krijgen om naar binnen te dringen zijn de mouwen vaak voorzien van elastische boorden en ook de onderkant van de jas beschikt meestal over een elastische tailleband. Ook zijn veel windbreakers voorzien van een capuchon die in de meeste gevallen opgerold kunnen worden om in de kraag op te bergen. Hierdoor heb je geen last van de capuchon als je deze niet gebruikt.

Wasvoorschriften

Zeker bij windbreakers is het van belang dat je deze op de juiste manier wast. Doe je dit niet, dan kunnen de wind- en waterafstotende eigenschappen verloren gaan. Was de windbreaker volgens de wasvoorschriften. Deze instructies staan op het label aan de binnenkant van de windbreaker. Gebruik in ieder geval geen wasverzachter en hang de windbreaker op om te drogen.

Tip

Is de temperatuur buiten laag, trek dan voldoende onderlagen aan onder de windbreaker. Thermokleding is een voorbeeld van zo’n laag. Thermokleding draag je direct op de huid en zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.