Snorkelsets voor kinderen

Als je gaat snorkelen heb je sowieso een duikbril en een snorkel nodig, deze twee elementen zijn echt onmisbaar! De duikbril zorgt er namelijk voor dat je de prachtige onderwaterwereld goed kunt zien en de snorkel zorgt ervoor dat je onder water gewoon door kunt blijven ademen. Lees meer...

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zit er in een snorkelset?

Een snorkelset bestaat uit een duikbril en een snorkel, door een snorkelset te kopen ben je dus in één keer klaar om het water in te gaan! Ook full face maskers vallen onder de snorkelsets, een full face masker is namelijk een duikbril én snorkel in één. Het full face masker heeft een groot glas en bedekt de ogen, de neus en de mond. Aan de bovenkant van het full face masker zit een snorkel, waardoor je dus ook gewoon adem kunt blijven halen tijdens het snorkelen met een full face masker. Met een full face masker kun je gewoon door je neus ademen en is je gezichtsveld heel groot, een win-winsituatie dus!

Als je gebruikmaakt van een gewone duikbril heb je nog wel een losse snorkel nodig. De duikbril zorgt ervoor dat er geen water bij de ogen en de neus komt, zodat je ongestoord kunt genieten van alle prachtige dieren die onder water leven. De snorkel is een buisje met een mondstukje, de snorkel zorgt ervoor dat je ook onder water kunt ademhalen. Ademen via een snorkel gaat wel iets anders dan je gewend bent, het duurt namelijk iets langer voordat de lucht via de snorkel je longen bereikt. Tijdens het ademhalen via de snorkel is het dan ook belangrijk om rustig en diep in en uit te ademen. Het is heel belangrijk dat zowel de duikbril als de snorkel de juiste maat hebben, alleen dan kun je namelijk optimaal genieten van het snorkelen!

Tips

Het is verstandig om op het droge alvast te oefenen met ademhalen via een snorkel, zo voorkom je dat je straks voor verrassingen komt te staan!

Een paar flippers en een zwemvest kunnen een positieve bijdrage leveren aan de snorkelervaring van kinderen! De flippers zorgen ervoor dat het kind soepel door het water kan bewegen en door het zwemvest blijft het kind gemakkelijk drijven.