Fietsbroeken voor kinderen

Voor kinderen zijn er kinderfietsbroeken die speciaal zijn afgestemd op het lichaam van een kind. Ook kinderen kunnen last krijgen van zadelpijn als ze lang op de fiets zitten. Speciale fietsbroeken voorkomen deze pijn en zijn voorzien van extra eigenschappen die fietsritten zo comfortabel mogelijk maken. Lees meer...

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zitkussentje

Fietsbroeken zijn meestal voorzien van een soort kussentjes waar je op zit als je op het zadel van je fiets gaat zitten. Dit zitkussentje wordt een zeem genoemd. Deze zeem beschermt het onderlichaam en helpt zadelpijn te voorkomen. De zeem biedt veel comfort en voert zweet goed af. Fietsbroeken voor kinderen hebben een smallere en dunnere zeem. Een fietsbroek voor volwassenen is niet geschikt voor kinderen, omdat de zeem te breed is en dan juist ongemakken kan veroorzaken.

Andere eigenschappen

Fietsbroeken zijn voorgevormd. Tijdens het fietsen heeft het lichaam een onnatuurlijke, voorovergebogen houding en ook hier is rekening mee gehouden bij fietsbroeken. Naden zitten niet in de weg en de broek is elastisch, zodat deze mee rekt met de bewegingen die je maakt op de fiets. Ook zijn er vaak antislipranden geplaatst in de randen van de broekspijpen. Dit voorkomt dat de broekspijpen omhoog kunnen kruipen.

Fietsbroeken zijn er in verschillende lengtes. Ook is er een keuze tussen een fietsbroek met bretels of een fietsbroek zonder bretels. Het voordeel van fietsbroeken met bretels is dat deze broeken niet kunnen afzakken. De korte variant hiervan wordt een bibshort genoemd, de lange een bibtight.

Geen ondergoed?

Ondergoed kan gaan irriteren en wrijving veroorzaken. Daarom is het in de fietswereld gebruikelijk om geen ondergoed te dragen onder een fietsbroek.

Tips

Geef bacteriën geen kans en zorg dat de fietsbroek snel na het fietsen wordt gewassen volgens de wasvoorschriften. De instructies staan op het label aan de binnenkant van de fietsbroek.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.