Fietskleding voor kinderen

De allerkleinsten kunnen bij papa of mama op de fiets of gaan zelf leren fietsen op een loopfiets of een fiets met zijwieltjes. Naarmate kinderen ouder worden gaan zij zelf fietsen en sommigen vinden het zelfs zo leuk dat zij van fietsen hun sport maken. De juiste fietskleding zorgt ervoor dat je kind in alle omstandigheden comfortabel op de fiets zit. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Rogelli-KM-Core-Wielrenshirt-Junior-2203240934
23,95 -20% 29,95 Adviesprijs
Gonso-Como-HZ-Wielrenshirt-Junior
3+1 gratis
17,95 -55% 39,95 Adviesprijs
Castelli-Neo-Prologo-Jersey-Wielrenshirt-Junior-2205131000
3+1 gratis
31,95 -51% 64,95 Adviesprijs
Rogelli-Core-Bib-Wielrenbroek-Junior-2210201012
3+1 gratis
46,95 -28% 64,95 Adviesprijs
Rogelli-KM-Core-Wielrenshirt-Junior-2203240934
28,95 -3% 29,95 Adviesprijs
Sportful-Reflex-Wielrenjas-Junior
3+1 gratis
25,95 -35% 39,95 Adviesprijs
Rogelli-Econ-Wielrenshort-Junior-2405070954
19,95 -23% 25,95 Adviesprijs
Rogelli-Kids-Cycling-Short-2111161613
3+1 gratis
10,95 -54% 23,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Welke fietsoutfit?

Weer of geen weer…fietsen kan het hele jaar door. Door je kind op de juiste manier te kleden, wordt je kind in alle omstandigheden beschermd op de fiets. Als richtlijn is het 3-lagensysteem bedacht. Dit systeem geldt voor het bovenlichaam. Voor het onderlichaam is het belangrijkste dat de kleding niet knelt of schuurt en dat zadelpijn wordt voorkomen.

Het 3-lagensysteem

Als eerste laag, direct op de huid, kan een thermoshirt of compressieshirt aangetrokken worden. Een thermoshirt houdt het lichaam op de juiste temperatuur, zowel in de zomer als in de winter. Een compressieshirt biedt ondersteuning aan de spieren.

Over de eerste laag kan een fietsshirt aangetrokken worden. Deze wordt van materiaal gemaakt dat in staat is om zweet af te voeren. Als de weersomstandigheden erom vragen, dan kan als derde laag een fietsjack aangetrokken worden. Deze jas biedt bescherming tegen regen, wind en kou en is tevens in staat om zweet af te voeren. De bovenkleding van fietskleding heeft vaak een verlengd achterstuk, zodat de rug helemaal bedekt wordt tijdens het fietsen.

Voor de oudere meisjes is het belangrijk een goede sportbeha te dragen. Deze biedt ondersteuning aan de borsten. Borsten zijn kwetsbaar en hebben daarom goede ondersteuning nodig.

Het onderlichaam

Voor het onderlichaam is er de fietsbroek. Deze is in verschillende lengtes verkrijgbaar. Vaak zijn de fietsbroeken strak, zodat je kind er geen weerstand van ondervindt. Daarnaast hebben de meeste fietsbroeken een zeem dat als een soort kussentje dient onder het zitvlak en tussen het zadel. Deze zeem voorkomt zadelpijn. Er zijn ook fietsbroeken met een soort van bretels. De fietsbroek kan daardoor niet afzakken. De korte variant heet een bibshort en de lange variant een bibtight.

Fietssokken

Onderschat het belang van goede sokken niet tijdens het fietsen. Fietssokken zorgen in de winter voor warme voeten en in de zomer zorgen ze er juist voor dat de voeten niet oververhit raken. Daarnaast zijn de sokken zo gemaakt dat ze irritatie voorkomen. Zorg wel voor de juiste maat, want te kleine of te grote sokken kunnen ook blessures veroorzaken.

Regenkleding

Als je kind op de fiets naar school gaat dan kan het nog weleens voorkomen dat hij of zij in een regenbui terecht komt. Door regenkleding aan te trekken komt je kind zonder natte kleren op school aan. Hoewel regenkleding voorheen nooit zo als stoer werd ervaren, is er tegenwoordig regenkleding verkrijgbaar in leuke kleuren, hippe prints en trendy modellen. Je bent juist heel stoer als je met deze kleding droog op je plaats van bestemming aankomt.

Tips

Zorg er bij grauw en donker weer voor dat je kind goed opvalt. Naast de reflecterende details op de fietskleding, kun zorgen dat je kind door middel van extra reflecterende accessoires beter zichtbaar is.
Hou de fietskleding mooi door deze te wassen volgens de wasvoorschriften. De instructies staan op het label aan de binnenkant van de fietskleding.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.