Fietsjacks voor kinderen

Kinderen zijn gevoeliger voor onderkoeling dan volwassenen en dan vooral als kinderen aan het sporten zijn of als het weer minder is. De spieren worden snel nat en koud en hebben daarom bescherming nodig. Een fietsjack biedt ondersteuning en zorgt dat je kind comfortabel de fiets opstapt. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Functie fietsjack

Een fietsjack biedt bescherming tegen wind en kou. De wind kan ervoor zorgen dat de gevoelstemperatuur een stuk lager is dan de daadwerkelijke temperatuur. Met een fietsjas aan is je kind bestand tegen deze wind en ook houdt een fietsjas vaak de eerste regen tegen. Fietsjassen worden gemaakt van materiaal dat in staat is om zweet af te voeren. Zo blijft het lichaam van je kind comfortabel en droog aanvoelen.

Belangrijke eigenschappen

Je kind mag geen hinder ondervinden van de fietsjas. De jas moet daarom niet te dik zijn en moet wat losser om het lichaam zitten. Het kan zijn dat je kind niet de hele fietstocht de jas aan hoeft te hebben. Het is dan makkelijk als de regenjas klein op te vouwen is en licht van gewicht is, zodat de jas makkelijk mee te nemen is. Fietsjassen kunnen over het algemeen afgesloten worden tot aan de nek. Hierdoor krijgt wind geen kans om naar binnen te dringen.

Val op

Zorg dat je kind goed zichtbaar is op de fiets. Vaak hebben de fietsjassen wel reflecterende details in de jas zitten, maar het is verstandig deze aan te vullen met reflecterende accessoires. Zo kan je kind veilig de weg op als het buiten donker of grauw weer is.

Tip

Fietsjacks hebben meestal een aantal opbergvakjes om bijvoorbeeld een sleutel of telefoon in op te bergen of wat te eten en drinken.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.