Fietsshirts voor kinderen

Sommige kinderen vinden fietsen zo leuk dat ze er zelfs hun sport van maken. Tijdens de vele rondjes op de racefiets of mountainbike is het voor kinderen ook belangrijk dat ze de juiste fietskleding dragen. Een fietsshirt is een belangrijk onderdeel van deze outfit. Bij het kiezen van het juiste fietsshirt kun je op verschillende eigenschappen letten. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Waarom een fietsshirt?

Op de racefiets of mountainbike zit je in een voorovergebogen houding. In tegenstelling tot de standaard sportshirts hebben fietsshirts een langere achterkant, zodat de hele rug tijdens het fietsen bedekt blijft. Nog een verschil met een standaard sportshirt is dat een fietsshirt wat strakker om het lichaam zit waardoor je minder weerstand hebt. Wind krijgt geen kans om onder het shirt door te komen waardoor wapperen wordt voorkomen.

Ventilatie

Er zijn fietsshirts met korte of met lange mouwen. Als het shirt een rits heeft, dan is het shirt makkelijk aan en uit te trekken. Ook kan je de rits even openzetten als je het warm hebt en weer dichtdoen als je lichaam weer op temperatuur is. Meestal zijn de fietsshirts aan de achterzijde voorzien van mesh, wat voor extra ventilatie zorgt.

Nog meer eigenschappen

In de productomschrijvingen staat omschreven van welk materiaal het shirt is gemaakt. Ga voor een shirt dat van een synthetisch materiaal is gemaakt, bijvoorbeeld polyester. Kies niet voor een shirt van 100% katoen. Dit materiaal neemt zweet op, maar is niet in staat het vocht af te voeren. Hierdoor wordt het shirt snel nat en zwaar en hierdoor koelt je lichaam snel af. Een combinatie van katoen en een synthetische stof is wel een mogelijkheid.

Je wilt natuurlijk niet gehinderd worden door je shirt als je op de fiets zit. Het shirt moet lekker zitten en mag niet omhoog kruipen. Meestal zijn de fietsshirts daarom voorzien van siliconen randen bij de armen en de middel om te zorgen dat het shirt op de juiste plek blijft zitten.

Korte of lange mouwen?

Het hangt van de temperatuur buiten af of je een shirt met lange of met korte mouwen aantrekt. Als richtlijn gebruiken wij het volgende: als het buiten 18°C of hoger is, kies dan voor een fietsshirt met korte mouwen. Als de temperatuur lager is, is een shirt met lange mouwen meer geschikt. Hangt het er een beetje om, dan kun je ook nog kiezen voor een fietsshirt met korte mouwen in combinatie met armwarmers.

bagage

De meeste fietsshirts zijn voorzien van een aantal zakjes. Deze zitten meestal op de rug, zodat je er zo min mogelijk hinder aan ondervindt. De zakjes zijn meestal precies groot genoeg om sleutels, je telefoon en iets te eten in mee te nemen.

Tips

De maten verschillen per merk. Kijk in de bijbehorende maattabel welke maat jij nodig hebt.

Heb je nog vragen over fietsshirts? Stel ze gerust aan onze klantenservice!