Schaatskleding voor kinderen

Als kinderen gaan schaatsen, is het heel belangrijk dat ze kleding dragen die hen warm houdt! Zodra kinderen het koud krijgen, is de kans groot dat ze geen zin meer hebben om te schaatsen en liever een warmere activiteit ondernemen. Maar hoe kies je de juiste schaatsoutfit voor jouw zoon of dochter? Lees meer...

Producten 25-34 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 25-34 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Schaatskleding voor kinderen

Met het drielagensysteem ga je op safe! Heeft het kind het te warm? Dan kan het een laagje uitdoen! En als het lichaam weer op temperatuur gekomen is, kan de jas natuurlijk weer aangedaan worden.

De eerste laag van het drielagensysteem is thermokleding, dit draag je direct op het lichaam. Thermokleding kan de lichaamswarmte reguleren en zorgt ervoor dat het lichaam droog en fris blijft!

De tweede laag is vaak en pulli, deze zorgt ervoor dat de warmte vastgehouden wordt. Mocht je kind het snel warm hebben, kun je deze laag het beste weglaten. Gaan jullie buiten schaatsen en staat er een koud windje? Dan is het zeker verstandig om de pulli wel te dragen!

De derde laag is een winddicht schaatsjack. Als je gaat schaatsen, zul je meer wind vangen dan je van tevoren denkt! Als je het schaatsjack ook wilt gebruiken als je op natuurijs gaat schaatsen, kies dan voor een wind- én waterdicht schaatsjack. Dan is je kind ook goed beschermd tegen eventuele neerslag!

Natuurijs vs. kunstijs

Buiten schaatsen is natuurlijk iets anders dan binnen in de schaatshal schaatsen! Als je buiten gaat schaatsen is het verstandig om van tevoren goed de weersvoorspelling te bekijken, dan kun je de schaatsoutfit van je kind hierop aanpassen. Wordt er sneeuw voorspeld? Kies dan voor waterdichte kleding! Is de temperatuur ver onder nul? Trek het kind dan een extra dikke pulli of sweater aan!