Trainingsbroeken voor kinderen

Kinderen zijn veel gevoeliger voor kou dan volwassenen en daarnaast staan ze tijdens het voetballen vaak veel meer stil. Een trainingsbroek beschermt hen tegen deze kou. Warme spieren zijn soepel en kunnen daardoor meer hebben. Trek daarom een trainingsjas en trainingsbroek aan bij je kind als hij of zij naar de voetbal gaat.

Lees meer...

Producten 1-24 van 43

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 43

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een trainingsbroek?

Een trainingsbroek is met name geschikt om te dragen voor en na een voetbaltraining- of wedstrijd. Natuurlijk kan je kind de trainingsbroek ook dragen tijdens het sporten als het buiten fris is. Spieren die warm zijn kunnen beter tegen een stootje. Daarom is het erg belangrijk een goede warming-up te doen voor het voetballen. Laat je kind de trainingsbroek aanhouden tijdens deze warming-up. Na afloop van de training of wedstrijd kan een kind snel afkoelen en om dat te voorkomen raden wij je dan ook aan meteen na een wedstrijd of training de trainingsbroek weer aan te trekken.

Wat gebeurt er als spieren koud zijn? Door kou neemt de doorbloeding af en krijgen spieren daardoor minder voedingsstoffen. Ook afvalstoffen worden niet goed afgevoerd, waardoor er sneller verzuring optreedt met als gevolg dat de spieren langer nodig hebben om te herstellen.

Eigenschappen

Een trainingsbroek zit comfortabel en biedt veel bewegingsvrijheid. De meeste trainingsbroeken hebben ritsen aan de onderkant van de broekspijpen. Je kind kan de broek dan makkelijk aan en uit trekken zonder zijn of haar schoenen uit te hoeven trekken. De trainingsbroeken sluiten goed aan door middel van een elastische tailleband, vaak in combinatie met een aantrekkoord.

Training of presentatie

Er is een onderscheid te maken tussen training voetbalbroeken en presentatie voetbalbroeken. Beide soorten trainingsbroeken zijn gemaakt van polyester. De presentatie voetbalbroeken worden ook wel woven trainingsbroeken genoemd. Deze trainingsbroeken worden met een andere techniek gemaakt. Het materiaal is geweven bij een woven trainingsbroek. De garen worden dicht op elkaar geweven. Hierdoor ontstaat er een gladde, soepele stof waardoor de broek er netjes uitziet. Bij de training voetbalbroeken ligt de prioriteit meer op functionaliteit.

Tips

Voetbal in ieder geval in een lange broek als het buiten 10°C of kouder is.
Was de trainingsbroek volgens de wasvoorschriften. Gebruik geen wasverzachter, deze kan de technische weefsels beschadigen.
De maat kan per merk verschillen. Check daarom in de bijbehorende maattabel welke maat je kind nodig heeft.

Heb je nog vragen over voetbalbroeken? Stel ze gerust aan onze klantenservice.