Trainingspakken voor kinderen

Voetballen is een populaire sport. Al op jonge leeftijd kan er gevoetbald worden. Jonge kinderen hebben het al snel koud en een trainingspak kan zorgen dat zij toch op temperatuur blijven. Daarnaast is het niet goed om met koude spieren te beginnen aan de wedstrijd of training. Lees meer...

Producten 1-24 van 42

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 42

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom kiezen voor een trainingspak voor kinderen?

Een trainingsjas en een trainingsbroek vormen samen een trainingspak. Als je kind naar de voetbal gaat is het belangrijk dat zijn of haar lichaam warm wordt gehouden en dat de spieren op temperatuur komen. Een trainingspak biedt deze functie. Het is verstandig dat het trainingspak aangehouden wordt tijdens de warming-up. Daarna kan het pak uitgetrokken worden, mits de temperatuur dat toelaat. Met de cooling-down wordt aangeraden om het pak weer aan te trekken. De spieren van je kind kunnen dan rustig aan afkoelen. Te snel afkoelen van de spieren veroorzaakt flinke spierpijn en daar wordt geen enkel kind blij van!  

Waar moet een trainingspak aan voldoen?

Wordt het trainingspak gebruikt om in te voetballen, dan moet het pak gemaakt zijn van ademend materiaal. Het materiaal moet in staat zijn om zweet af te voeren, zodat het lichaam van je kind droog en comfortabel blijft aanvoelen. De trainingsbroeken hebben vaak ritsen aan de onderkant van de broekspijpen. De broek is daardoor gemakkelijk aan en uit te trekken zonder de voetbalschoenen uit te doen. De meeste trainingspakken voor kinderen hebben meerdere zakken, zodat daar spulletjes in opgeborgen kunnen worden.

Een trainingspak is ook fijn om thuis te dragen. Materiaal speelt dan een minder grote rol, comfort is dan het belangrijkste. 

Verschillende trainingspakken voor kinderen

Ook is er nog een onderscheid te maken tussen trainings trainingspakken en prestatie trainingspakken presentatie. Beide soorten zijn gemaakt van polyester, alleen de structuur is verschillend. De trainings trainingspakken zijn te herkennen aan het feit dat er een soort glans overheen zit. De trainingspakken presentatie worden ook wel woven trainingspakken genoemd. Deze pakken zijn gemaakt van geweven polyester. Deze stof is dunner dan de standaard polyester trainingspakken. De garen van de woven pakken zijn dicht op elkaar geweven waardoor er een soepele, gladde stof ontstaat.

Hoe was ik het trainingspak?

Je wilt natuurlijk dat je kind zo lang mogelijk plezier heeft van het trainingspak. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk het pak te wassen volgens de wasvoorschriften. De instructies staan beschreven op het label aan de binnenkant van het pak. Doe je dit niet, dan kunnen belangrijke eigenschappen van het pak verloren gaan. Gebruik geen wasverzachter en laat het pak drogen op een droogrek.

Heb je nog vragen over trainingspakken voor kinderen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.