Scheidsrechterskleding voor kinderen

Wil jij graag de rol van scheidrechter onder de knie krijgen? Een scheidsrechter heeft een belangrijke functie, hij of zij zorgt ervoor dat de wedstrijd sportief en eerlijk verloopt. De scheidsrechter moet te onderscheiden zijn van de andere spelers. Daarom is er speciale kleding voor scheidsrechters.

Lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

De outfit

Iedereen moet kunnen zien wie de scheidsrechter is. Scheidsrechterskleding heeft dan ook een andere kleur dan de voetbaltenue’s van de spelers. Vroeger was zwart een veel voorkomende kleur, maar tegenwoordig zie je ook veel felgekleurde scheidsrechterskleding.

Handige details

Als scheidsrechter heb je een aantal accessoires bij je die noodzakelijk zijn om de wedstrijd in goede banen te lijden. Scheidsrechterskleding is daarom voorzien van meerdere broek- en borstzakken. De accessoires kunnen in deze zakken opgeborgen worden. De borstzakjes zijn af te sluiten met behulp van klittenband. Je kan dan geen spullen verliezen.

Het tenue van een scheidsrechter bestaat uit een shirt, een broek en sokken. Shirts zijn er met lange of met korte mouwen. Belangrijk is dat met name je bovenlichaam warm is en blijft. Een warm bovenlichaam zorgt ervoor dat de rest van je lichaam ook makkelijker warm gehouden kan worden. Scheidsrechterskleding is gemaakt van materiaal dat zweet snel kan afvoeren. Je lichaam blijft daardoor droog en comfortabel aanvoelen. Polyester wordt vaak gebruikt. Polyester is licht van gewicht, droogt snel en behoudt zijn vorm en kleur.

Tip

Het is belangrijk dat de kleding volgens de wasvoorschriften wordt gewassen. De instructies staan beschreven op het label aan de binnenkant van de kleding. Gebruik geen wasverzachter, deze kan de kleding beschadigen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.