Mercurial

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Controle

De Mercurial lijn van Nike is zo ontworpen dat je bij hoge snelheid nog steeds controle over de bal hebt. De modellen Vapor en Victory uit deze lijn hebben een lichtgewicht bovenwerk waardoor de schoenen weinig energie vragen en je al je energie kunt steken in het maken van snelheid. Daarnaast zorgt dit lichtgewicht bovenwerk voor een betere balcontrole. De zool van de Mercurial voetbalschoenen bieden veel grip waardoor je er probleemloos explosieve snelheden mee kunt behalen.

Kenmerken

Dit zijn een aantal van de uitvoeringen van de Nike Mercurial voetbalschoenen op een rijtje, inclusief de kenmerken per schoen:
  • Mercurial Superfly: Flyknit en Dynamic Fit kraag voor een naadloze pasvorm
  • Mercurial Vapor X: ultradunne microvezels voelen als een tweede huid
  • Mercurial Veloce: licht, synthetisch leer voor snelheid
  • Mercurial Victory: microtextuur voor controle bij hoge snelheid
  • Mercurial Vortex II: dik synthetisch leer voor duurzaamheid
Naast alle voordelen die de Nike Mercurial schoenen bieden, zien ze er ook nog eens stoer uit! Deze schoenen zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen, zo vind je altijd wel een paar die bij jou en je outfit past.

Type veld

De Mercurial lijn biedt schoenen om te spelen op alle diverse ondergronden. Zo zijn er de zaalvoetbalschoenen. Deze schoenen bieden goede grip in de zaal en hebben een zool die niet afgeeft. Verder zijn er de voetbalschoenen die krachtige grip bieden tijdens het spelen op een stevige ondergrond zoals kort gras. Zo kun je beter versnellen en van richting veranderen op het veld. De voetbalschoenen voor kunstgras hebben een lichte zool. De schoenen bevatten lage noppen, gecombineerd met hoge noppen. Dit zorgt voor optimale grip. Tot slot hebben de voetbalschoenen die geschikt zijn voor synthetische ondergronden (turf) een buitenzool met rubberen noppen.

Technologieën

In de verschillende uitvoeringen van de Nike Mercurial lijn past Nike meerdere technologieën toe. Een van deze technologieën is de ACC-technologie (All Conditions Control). Deze technologie zorgt voor een betere balbeheersing onder alle weersomstandigheden. Nike heeft voetbalschoenen ontwikkeld met zogenaamde sokken, ook wel Dynamic Fit Collar genoemd. Dit is een textielsok die geïntegreerd is met het bovendeel van de schoen. Zo sluit de schoen perfect aan rond de enkel en voel je je één met je schoenen.

Een aantal uitvoeringen van de Mercurial lijn zijn voorzien van de Flyknit technologie. Dit is geweven materiaal dat zorgt voor een dunner en flexibeler bovenwerk. Het materiaal vormt zich naar de voeten en zorgt voor nauw balcontact. Het ondersteuningssysteem Flywire zorgt dat de schoen extra stabiliteit biedt. Dunne en zeer sterke kabels aan de zijkanten van de schoenen zorgen voor een stevige pasvorm.

Alle Nike Mercurial modellen hebben een uitgebreide productomschrijving. Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!