20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rollerblade

Het Amerikaanse merk Rollerblade is één van de meest bekende skatemerken ter wereld! Rollerblade is zelfs zo bekend dat het in Amerika een eigen werkwoord heeft, namelijk ‘rollerblading’ en dat heeft uiteraard dezelfde betekenis als ‘skaten’. In 1980 is Rollerblade opgericht door twee broers die 's winters veel op de ijsbaan te vinden waren om te ijshockeyen, maar die nog een leuke training voor in de zomer zochten. Inmiddels zijn Rollerblade skates niet alleen meer geschikt voor ijshockeyers die ook in de zomer in vorm willen blijven, maar bijvoorbeeld ook voor andere atleten en natuurlijk recreatieve skaters!

Rollerblade skates

Rollerblade heeft tientallen verschillende soorten skates, die allemaal hun eigen eigenschappen hebben en daardoor is er voor iedereen wel een geschikt paar Rollerblade skates te vinden! Hoewel veel mensen op zoek gaan naar Rollerblade skeelers, zul je die helaas niet gaan vinden. Rollerblade heeft namelijk alleen skates in hun assortiment. Het grote verschil tussen skeelers en skates is dat skeelers vooral gemaakt zijn om lange en rechte stukken te rijden, terwijl je met skates juist een stuk wendbaarder bent en skates dus ook heel geschikt zijn om mee op het voet- of fietspad te rijden. Als je skaten gaat vergelijken met schaatsen, zou je dus kunnen stellen dat skeelers meer lijken op noren en dat skates meer lijken op ijshockey- of kunstschaatsen.

Rollerblade bescherming

De skates van Rollerblade kende je misschien al, maar wist je ook dat Rollerblade goede beschermsets en helmen in hun collectie heeft? En zelfs als je al jaren ervaring hebt met skaten, kan het zeker geen kwaad om jezelf goed te beschermen! Mocht je onverwachts toch over een steentje of takje vallen, is de kans heel groot dat je jezelf probeert op te vangen met je handen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, je kunt dus maar beter goed voorbereid op pad gaan! Met goede bescherming kun je voorkomen dat je met een lelijke blessure op de spoedeisende hulp terecht komt.