Fietsoverschoenen

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Functies fietsoverschoenen

In de winter beschermen overschoenen je voeten tegen kou, wind en regen tijdens het fietsen. Maar daarnaast zorgen ze ook voor meer aerodynamica, wat vooral voor de professionele fietsers van belang is. Dit houdt in dat overschoenen zorgen dat je voeten meer gestroomlijnd zijn en je minder weerstand hebt en dus meer snelheid kunt maken. Overschoenen zijn dus eigenlijk het hele jaar door geschikt om te dragen.

Materiaal

Belangrijk is dat de overschoenen gemaakt zijn van waterafstotend, windwerend en ademend materiaal. De meeste overschoenen hebben een klittenbandsluiting aan de onderkant en een ritssluiting aan de achterkant.

Tip

Zorg dat de overschoenen goed om je fietsschoenen heen sluiten. Schuivende overschoenen zijn niet prettig.

Heb je nog vragen over overschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!

Wat zijn fietsoverschoenen?

Als het kouder wordt, kan het zijn dat normale fietsschoenen de voeten niet voldoende beschermen tegen kou en regen. Daarvoor zijn er speciale fietsoverschoenen ontwikkeld. Deze houden wind en regen tegen waardoor je voeten warm en droog blijven. Daarnaast hebben overschoenen ook nog een andere functie, ze zorgen namelijk ook voor meer aerodynamica, wat vooral voor de professionele fietsers van belang is. Dit houdt in dat overschoenen zorgen dat je voeten meer gestroomlijnd zijn en je minder weerstand hebt en dus meer snelheid kunt maken. Overschoenen zijn dus eigenlijk het hele jaar door geschikt om te dragen.

Van welke materiaal moeten de fietsoverschoenen zijn?

Belangrijk is dat de overschoenen gemaakt zijn van waterafstotend, winddicht en ademend materiaal, vaak is dit een combinatie van rubber en polyamide. De meeste overschoenen hebben een (rubberen) klittenbandsluiting aan de onderkant en een ritssluiting aan de achterkant. Als je van plan bent om in het donker te gaan fietsen, is het handig om te kijken over de overfietsschoenen ook over reflecterende details beschikken.

Tip

Zorg dat de overschoenen goed om je fietsschoenen heen sluiten. Schuivende overschoenen zijn niet prettig. Heb je nog vragen over overschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!