Fietshandschoenen

Koude vingers kunnen je fietsplezier bederven. Zeker in de winter kun je een paar fietshandschoenen goed gebruiken. Naast dat de handschoenen je warm houden, zijn er nog meer voordelen. Lees hier...

Producten 1-24 van 127

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 127

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voordelen fietshandschoenen

Fietshandschoenen hebben een beschermende functie. Als je valt is je eerste reflex om je op te vangen met je handen. Met fietshandschoenen aan is de kans op verwondingen aan je handen kleiner.

Doordat je tijdens het fietsen constant je stuur vasthoudt, heb je kans op blaren. Fietshandschoenen kunnen pijnlijke blaren op de handen voorkomen en dankzij de schokabsorberende vulling kunnen ook de rest van je handen en zelfs de polsen worden beschermd tegen trillingen van het stuur. Fietshandschoenen bieden voldoende grip en je hebt geen last van gladde handen als je begint te zweten.

Uitvoeringen

Er zijn verschillende soorten fietshandschoenen. Zo zijn er handschoenen zonder vingertoppen en met volledige vingers. Belangrijk is dat de fietshandschoen is gemaakt van ademend materiaal. Als de fietshandschoen gebruikt wordt tijdens de koudere maanden, dan is het van belang dat de handschoen is gemaakt van winddicht en waterafstotend materiaal.

De meeste fietshandschoenen bevatten een stukje badstof. Hiermee kan je transpiratievocht afvegen.

Technologieën

Een aantal merken passen een speciale techniek toe in de fietshandschoenen. Zo maakt Rogelli gebruik van de DynaTech R-Star technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de fietshandschoenen winddicht en waterafstotend zijn. Craft past de Keep Warm technologie toe. In combinatie met Thinsulate isolatiemateriaal zorgt deze technologie ervoor dat je lichaamswarmte goed behouden wordt.

Tip

Naast fietshandschoenen zijn er nog meer fietsaccessoires die je ritje op de fiets veraangenamen.

Iedere fietshandschoen op onze website heeft een uitgebreide productomschrijving. Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!