Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Fiets regenpakken

Als je gaat fietsen loop je de kans een nat pak te halen. Een goed regenpak biedt jou de bescherming die je nodig hebt tijdens natte weersomstandigheden. Een regenpak moet uiteraard waterdicht of waterafstotend zijn, maar er zijn nog meer eigenschappen waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf. Lees meer...

1-24 van 35

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 35

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Kies het juiste regenpak

Een regenpak bestaat uit een regenjas en een regenbroek. Belangrijk is dat het regenpak is gemaakt van materiaal dat waterdicht is, maar dat is niet de enige belangrijke eigenschap. Het regenpak moet ook voorzien zijn van ademend vermogen, waardoor transpiratievocht wordt afgevoerd naar de buitenlucht. Heeft het pak deze eigenschap niet, dan kan zweet niet weg uit het pak en wordt het lichaam alsnog nat.

Eigenschappen

Een regenpak moet dus wind- en waterdicht zijn en ademend vermogen hebben. Daarnaast dient een regenpak voorzien te zijn van een capuchon, zodat het hoofd ook beschermd wordt tegen de regen. Let er daarnaast op dat je het regenpak niet te klein koopt. Het pak wordt over de normale kleding heen gedragen waardoor deze wat wijder moet zitten. Overdrijf die niet want als het pak te wijd zit ondervind extra weerstand en dit beperkt je tijdens het fietsen.

Verder is het handig als de regenbroek makkelijk aan- en uitgetrokken kan worden, zodat je je schoenen niet uit hoeft te doen. De meeste regenpakken hebben broekspijpen die aan de onderkant smaller gemaakt kunnen worden door middel van bijvoorbeeld klittenband. Op deze manier kan de regen niet naar binnen gaan. Let er ook op of de mouwen van het regenpak af te sluiten zijn.

Wasvoorschriften

Hang het regenpak na gebruik te drogen. Mocht het echt nodig zijn deze te wassen, volg dan de instructies op het label aan de binnenkant zodat de kwaliteit van het pak behouden blijft.

Tips

De meeste regenpakken zijn voorzien van reflecterende details. Daarnaast kun je losse reflecterende accessoires dragen om nog meer op te vallen.
Koop een regenpak niet te strak. Je draagt het pak over je gewone kleding en moet dan nog comfortabel zitten.

Ieder regenpak op de website heeft een uitgebreide productomschrijving. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!