Wielrenschoenen

Goede wielrenschoenen vergroten niet alleen jouw plezier op de racefiets, ze verhogen ook nog eens jouw prestaties! Racefiets schoenen zijn namelijk gemaakt van zeer stijf materiaal, waardoor de krachtoverbrenging naar de pedalen extra goed is en er dus minder energie verloren gaat. Lees meer...

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen

Zowel de schoen als de zool van een wielrenschoen is zeer stevig, hierdoor is de speling minimaal en gaat er zo min mogelijk energie verloren. Dus: hoe stugger de zool, hoe harder je gaat! Er zijn wielrenschoenen met een zool van carbon, dit materiaal is wel heel stevig, maar weegt niet zoveel als een rubberen zool. Het lage gewicht werkt natuurlijk ook weer in jouw voordeel, want als je minder gewicht mee de berg op hoeft te nemen, kost dit minder energie!

SPD-SL kliksysteem

De wielrenschoenen zijn, in tegenstelling tot MTB schoenen, niet geschikt voor het SPD kliksysteem. Wielrenschoenen hebben een apart systeem, namelijk het SPD-SL kliksysteem! De racefiets schoenen moeten voorzien worden van een SPD-SL schoenplaatje (met een driepuntsverbinding) en in combinatie met de SPD-SL klikpedalen zal jouw kracht dan optimaal benut worden!