Fitnesshandschoenen

Hoewel sommige mensen denken dat fitnesshandschoenen een overbodige accessoire zijn, bieden goede fitnesshandschoenen wel degelijk vele voordelen! Zo zorgen fitnesshandschoenen er bijvoorbeeld voor dat je handen eeltvrij blijven en dat je meer grip hebt op de fitnessmaterialen die je gebruikt. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Waarom fitnesshandschoenen dragen tijdens het sporten?

De kans is groot dat je tijdens jouw work-out veel bezig bent met gewichten en andere fitnessmaterialen, een paar fijne fitnesshandschoenen zijn dan natuurlijk onmisbaar! Waarom? Dat leggen we je graag uit!

Draag fitnesshandschoenen en voorkom blaren

Als je net begint met fitnessen, zijn je handen vaak nog niet zoveel gewend en daardoor heel kwetsbaar. Het is dan ook niet zo gek dat veel beginnende fitboys en fitgirls last krijgen van blaren tijdens het fitnessen. Maar ook als je al járen aan fitness doet, is het mogelijk dat je last krijgt van blaren! Door het dragen van een paar fitnesshandschoenen zijn je handen goed beschermd en wordt de kans op blaren (en eelt!) een stuk kleiner. Op Plutosport.nl vind je zowel fitnesshandschoenen voor mannen als voor vrouwen.

Draag fitnesshandschoenen en ervaar extra grip

Door veel (en lang achter elkaar) met gewichten te trainen, worden je handen vaak zweterig en zul je minder grijpkracht hebben. Met vochtige handen is het natuurlijk lastig om de gewichten nog goed beet te houden en daardoor is de kans groter dat de gewichten uit je handen glijden. Fitnesshandschoenen zijn vaak voorzien van ruw materiaal op de handpalm, waardoor je extraveel grip hebt en tevens voorkomen de handschoenen natuurlijk dat je de gewichten met je natte handen vast moet houden. Zo kun jij optimaal presteren en het beste uit jezelf halen!

Draag fitnesshandschoenen en ervaar extra comfort

Maar de belangrijkste reden om fitnesshandschoenen te dragen is dat ze het fitnessen extra comfortabel maken! Ze zorgen ervoor dat de kans op blessures een stuk kleiner is en dat je de (vaak) koude gewichten niet met je blote handen hoeft te tillen. Kortom: Fitnesshandschoenen zorgen ervoor dat jij comfortabel en veilig je work-out uit kunt voeren! En zeg nou zelf, je doet toch ook een paar schoenen aan je voeten? Waarom zou je dan geen fitnesshandschoenen dragen als je intensief gaat sporten!