Fitness shirts

Wat doe je aan als je naar de sportschool gaat? Je wilt comfortabel kunnen sporten, maar er ook nog eens leuk uit zien! De fitness shirts met hippe designs en felle kleuren zijn voorzien van verschillende technologieën zodat jij comfortabel kunt sporten, terwijl je de show steelt! Lees meer...

Producten 1-24 van 364

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 364

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een sportshirt dragen tijdens het sporten?

Merken als Nike, Cruyff Teamwear, Adidas en Craft bieden fitness shirts of beter bekend als sportshirts aan voor zowel heren, dames als kinderen. De sportshirts die deze merken aanbieden hebben als eigenschappen dat ze ademen en snel drogen. Naast dat het sportshirt functioneel moet zijn, is trendy tegenwoordig ook belangrijk. Vandaar dat de sportshirts verkrijgbaar zijn in hippe kleuren, neutrale kleuren en moderne designs. Zo kun je comfortabel sporten en zie je er ook nog eens goed uit! Wij leggen je graag uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een sportshirt.

Verschillende sportshirts

Voor zowel dames als heren vind je op Plutosport.nl een uitgebreid assortiment fitness shirts. Binnen de collectie vind je onderscheid tussen fitness shirts met korte mouwen en mouwloze fitness shirts. Mocht je het snel warm hebben óf van plan zijn op een warme zomerdag te gaan fitnessen is het aan te raden om te kiezen voor een mouwloos fitness shirt.

Waar moet een goed sportshirt aan voldoen?

Een sportshirt heeft vele voordelen vergelijke met een normaal, niet-sportshirt. Sportshirts zijn gemaakt van materiaal dat ademt, dat transpiratievocht afvoert en dat de lichaamstemperatuur reguleert. Zo blijft je lichaam koel en droog aanvoelen. De meeste sportshirts bevatten elastische delen voor een optimale bewegingsvrijheid. Sommige sportshirts hebben luchtdoorlatende mesh-vakken, wat zorgt voor goede ventilatie. Al deze eigenschappen hebben een positieve invloed op je prestaties.

Er zijn merken die eigen technologieën toevoegen aan de sportshirts. Zo past Adidas de ClimaLite technologie toe. Deze technologie zorgt ervoor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd en je lichaam koel en droog blijft aanvoelen. Nike past de Nike Dri-Fit technologie toe. Ook deze technologie zorgt ook voor een snelle afvoer van transpiratie en houdt je lichaam koel en droog. Daarnaast biedt deze technologie voldoende ventilatie.

Hoe was ik mijn sportshirt?

Transpiratiegeur hecht zich graag. Was je sportshirt daarom direct na het sporten. Gebruik geen wasverzachter. Wasverzachter beschadigt de technische weefsels en vermindert de ademende kwaliteit. Stop het sportshirt ook niet in de droger. Warmte van de droogtrommel beschadigt de elastische vezels. Hang daarom je sportshirt op een droogrek om te drogen. Gebruik liever een vloeibaar wasmiddel dan een waspoeder. Vloeibaar wasmiddel is makkelijker uit te spoelen. Lees altijd eerst het was etiket aan de binnenkant van het sportshirt voor de wasinstructies.

Tip

Blijft dat nare transpiratiegeurtje in je shirt hangen? Azijn kan een oplossing zijn! Azijn heeft een ontsmettende en neutraliserende werking. Doe het shirt in een emmer water met azijn. Gebruik ongeveer 1/3 fles azijn. Laat het shirt een nachtje intrekken en doe deze daarna in de wasmachine. Weg is de geur!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!