Sportsokken

Je kan nog zulke goede schoenen dragen, als je niet de juiste sokken draagt heb je alsnog kans op blessures. Er zijn verschillende soorten sportsokken. We leggen je graag uit waar je op moet letten bij de aanschaf van sportsokken. Lees meer...

Producten 1-24 van 90

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 90

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn sportsokken?

Wanneer je gaat fitnessen is het altijd aan te raden speciale sportsokken te dragen en niet de sokken die je normaliter draagt. Een sportsok is gemaakt van ander materiaal waardoor de je geen wrijving hebt met je schoen en het materiaal van de sok zorgt ervoor dat transpiratie makkelijk wordt afgevoerd. Je zult merken dat wanneer je normale sokken draagt tijdens het fitnessen je sneller last krijgt van ongemakken zoals blaren, zweetvoeten en infecties.

Waar moet een goede sportsok aan voldoen

Een goede sportsok beschermt je huid tegen wrijving in je schoen. Goede sportsokken zijn naadloos en bevatten dempingskussentjes bij de tenen en hak. Daarnaast absorbeert de sok zweet. Een aantal sokken zijn anatomisch gevormd. De sokken vormen zich dan volledig naar je voeten. Meestal is er dan een linker en een rechter sok. Doordat de sokken volledig aansluiten ontstaan er geen loze ruimtes, welke wrijving kunnen veroorzaken wat voor blaren kan zorgen. Verder bevatten veel sportsokken versterkte delen bij zowel de hiel als de tenen, zodat de sok minder snel slijt. Ook slijten je schoenen minder snel met goede sportsokken.

Van welk materiaal is een sportsok gemaakt?

Een sportsok kan beter niet van puur katoen gemaakt zijn. Katoen neemt vocht op en wordt bij zweten vochtig of nat. Wij raden je aan voor een sok te kiezen gemaakt van kunstvezels of een menging van wol of katoen met een synthetische vezel. Dit materiaal heeft ademende eigenschappen. Om te zorgen dat deze functie optimaal tot uiting komt is het belangrijk dat ook de schoen ademend is.

Hoe moet ik mijn sportsokken wassen?

Was je sportsokken in een waszakje, zo raak je ze niet ‘kwijt’ in de wasmachine. Gebruik ook geen wasverzachter, dit tast de technische weefsels aan. Stop de sokken ook niet in de droger. De werking van de sokken vermindert door de hitte van de droger. Hang de sokken te drogen.

Tip

Zorg voor de juiste maat sportsokken. Te grote of te kleine sokken kunnen blaren of ingegroeide nagels veroorzaken.

Heb je nog vragen over sportsokken? Stel ze gerust aan onze klantenservice!