Weerstandsbanden

Tijdens het trainen met grote gewichten worden vooral de grote spieren aangesproken, maar de kleine spieren eromheen ondersteunen deze grote spieren en zijn dus ook heel belangrijk. Weerstandsbanden zijn banden van elastiek en kun je gebruiken om de kleinere spieren te trainen. Lees meer...

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn weerstandsbanden?

Weerstandsbanden zijn eigenlijk gewoon brede elastieken die weerstand bieden als je ze uitrekt. Je kunt ze gebruiken om je work-out intensiever te maken, maar je kunt ze juist ook gebruiken om een oefening iets minder zwaar te maken. Daarnaast kun je de weerstandsbanden ook gebruiken om losse oefeningen te doen om de kleine spieren in je rug en schouders te trainen. Weerstandsbanden kunnen door iedereen gebruikt worden! Voor beginnende sporters is het aan te raden om te starten met een lichte weerstandsband die niet te veel weerstand biedt, maar ervaren sporters zullen juist kiezen voor de zwaarste banden die het meeste weerstand bieden.

Oefeningen weerstandsband

Weerstandsbanden zijn een veelgebruikt fitnessmateriaal bij squats! Je kunt de weerstandsband om je bovenbenen spannen, om zo je bil- en beenspieren extra te triggeren en aan het werk te zetten. Ook zijwaarts, voorwaarts en achterwaarts stappen is een oefening waarbij veel mensen gebruikmaken van een weerstandsband om de work-out intensiever te maken. En zelfs tijdens het planken kun je de weerstandsband gebruiken! Knoop de weerstandsband om je enkels, ga in de plankhouding liggen en beweeg je benen nu één voor één omhoog en weer omlaag.

Tip

In de productbeschrijving van de weerstandsbanden staat precies beschreven of een weerstandsband lichte weerstand of juist veel weerstand biedt.