Buikspierwielen

Wie wil er nu niet zo’n perfecte sixpack? Maar daar moet je natuurlijk wel wat voor doen! Door te trainen met een buikspierwiel zet je in ieder geval een flinke stap in de goede richting. Naast je buikspieren, train je met het buikspierwiel ook je rug-, schouder- en armspieren! En een bijkomend voordeel van het trainen met het buikspierwiel is dat je er ook de vetverbranding mee stimuleert. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Buikspieren trainen

Het trainen met het buikspierwiel is niet zo moeilijk, eigenlijk kan iedereen met het wiel overweg. Je kunt het beste eerst op je knieën gaan zitten en het buikspierwiel met beide handen vastpakken. Vervolgens plaats je het wiel op de vloer, rol je het zo ver mogelijk naar voren toe en strek je je lichaam, zodat je leunt op het buikspierwiel en je knieën. Daarna kun je het wiel weer naar je toe trekken en deze beweging meerdere keren herhalen.

Tips

Kantel de bovenkant van je bekken naar achter tijdens het trainen met het buikspierwiel, op deze manier zul je automatisch je rug recht houden.

Het correct uitvoeren van de oefening is belangrijker dan het aantal herhalingen, zorg er dus eerst voor dat je de oefening correct uit kunt voeren en bouw daarna het aantal herhalingen op.