Badminton

Badminton is een populair spel op de camping en is daarnaast de snelste racketsport ter wereld. Op niveau wordt deze sport in de sporthal gespeeld en daar heb je de juiste spullen voor nodig. Rackets en shuttles, maar ook schoenen en kleding horen aan bepaalde eisen te voldoen. Lees meer...

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Badminton spelen

Badminton wordt veel gespeeld op de camping, maar ook als sport in de sporthal. Deze sport kan als enkelspel (2 personen) gespeeld worden of als dubbelspel (4 personen). Bij badminton is het de kunst om met behulp van een badmintonracket de shuttle in de lucht te houden. Je maakt een punt als de shuttle bij de tegenstander op de grond of in het net komt, of als de tegenstander de shuttle buiten de lijnen slaat.

Schoeisel en kleding

Badminton is, naast een populair gezinsspel op de camping, een indoor sport. Hiervoor heb je de juiste schoeisel en kleding nodig. Ten eerste moeten de schoenen voorzien zijn van een non-marking zool. Dit houdt in dat de schoenen geen strepen veroorzaken op de sportvloer. Daarnaast is het belangrijk dat de schoenen voldoende demping en grip bieden.

Aangezien het in een sporthal altijd warm is tijdens het sporten, heb je aan een short en top of t-shirt genoeg. Let er wel op dat deze transpiratievocht goed af moeten voeren om te zorgen dat het lichaam droog blijft en de kleding niet zwaar wordt. Daarnaast is het belangrijk dat je veel bewegingsvrijheid in de kleding die je draagt, zodat je niet beperkt wordt tijdens het sporten.

Wat heb je verder nodig?

Badminton is een sport die zowel op recreatief- als op wedstrijdniveau gespeeld wordt. Om badminton te kunnen spelen heb je naast de juiste kleding en schoeisel ook een badmintonracket, net en shuttle nodig. Daarnaast zijn er verschillende accessoires die het sporten comfortabeler en veiliger maken.

Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.