Squashaccessoires

Naast een squashracket zijn er nog andere accessoires die je kunt gebruiken voor, tijdens of na het squashen. Denk hierbij aan squashballen, squashtassen, een beschermingsbril en dempers. Wij leggen je graag uit waar je op moet letten bij de aanschaf van squashaccessoires. Lees meer...

Toon meer
Sorteer op sort-descending
Dunlop-Hydramax-Pro-Squash-Grips-2-pack-
7,95 -11% 8,95 Adviesprijs
Yonex-Team-Rugtas-2404261202
59,95
Yonex-Team-Rugtas-2404261202
59,95
Yonex-Team-Rugtas-2404261202
59,95
Sorteer op sort-descending

Squashballen

Er zijn verschillende soorten squashballen. De ballen verschillen qua grootte en qua stuiterhoogte:
  • Pro: zwarte bal met 2 gele stippen. Deze bal wordt in alle internationale squashcompetities gebruikt.
  • Competition: zwarte bal met 1 gele stip. Deze bal heeft dezelfde afmetingen als de Pro, alleen stuitert deze bal 10% meer.
  • Progress: zwarte bal zonder stip of zwarte bal met rode stip. Deze bal is 6% groter dan de Pro en stuitert 20% meer. Max: blauwe bal zonder stip of zwarte bal met blauwe stip: Deze bal is 12% groter en stuitert 40% meer.
De max en de progress zijn de snelste ballen die het hardst stuiteren. Deze ballen zijn vooral geschikt voor beginners. De pro en de competition zijn de traagste ballen en stuiteren het minst. Deze ballen zijn voornamelijk geschikt voor gevorderden.

Squashtassen

Een squashtas is een speciale tas om al je squashspullen in op te bergen en wordt ook wel tennistas of wedstrijdtas genoemd. Een squashtas beschermt je squashracket en zorgt ervoor dat je deze veilig kan vervoeren. Squashtassen zijn er in verschillende groottes. Afhankelijk van hoeveel rackets je mee wilt nemen en wat voor spullen je in de tas mee wilt kunnen nemen, kies je de grootte van de tas.

Squashbril

Een squashbril beschermt de ogen tijdens het squashen. Een goede squashbril is zo van vorm dat transpiratie niet in de ogen terecht kan komen. Daarnaast kan ook de bal niet in de ogen komen als deze bijvoorbeeld onverwacht hard wordt geslagen. Zorg dat de pootjes van de bril makkelijk te verstellen zijn zodat deze goed aangesloten kunnen worden aan het hoofd. Verder is het belangrijk dat de bril niet snel krast en ook niet snel beslaat.

In Nederland is een squashbril alleen verplicht voor spelers tot en met 21 jaar tijdens officiële wedstrijden. Iedereen wordt wel aangeraden om een squashbril te dragen.

Dempers

Tijdens het squashen ontstaat er trillingen doordat de bal op de snaren van het racket komt. Een demper zorgt dat deze trillingen flink worden verminderd, zodat deze zo min mogelijk door trillen in de arm.

Tips

Als je gaat squashen, sla dan eerst een tijdje warm. De bal wordt dan ook warm en stuitert daardoor beter.

Alle accessoires hebben een uitgebreide productbeschrijving. Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.