Drinkflessen

Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Door de dag heen verlies je veel vocht en is het belangrijk dat je dit verlies weer aanvult. Een bidon is een hygiënische en duurzame accessoire die helpt om voldoende te drinken.

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Martes-Tront-Drinkfles-1000-ml--2305110935
14,95 -17% 17,95 Adviesprijs
Martes-Tront-Drinkfles-500-ml--2305110935
8,95 -18% 10,95 Adviesprijs
Martes-Tront-Drinkfles-750-ml--2305110935
14,95
Sorteer op sort-descending

Hoeveel water moet je per dag drinken?

Water is belangrijk bij de opname van voedingsstoffen in de darm, het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam en het regelen van de lichaamstemperatuur. Het meeste vocht krijg je binnen door te drinken. Een volwassene heeft ongeveer 1,5 á 2 liter vocht per dag nodig. Dit is afhankelijk van hoeveel vocht je verliest. Dat verschilt per persoon en hangt ook van de verschillende omstandigheden. Als het bijvoorbeeld warm weer is of als je gaat sporten verlies je meer vocht, dus moet er ook meer vocht worden aangevuld.

Wat is een goede drinkfles?

Een drinkfles is een handige accessoire om altijd drinken bij de hand te kunnen hebben. Een drinkfles heeft over het algemeen een grotere inhoud dan een glas of beker. Er zijn verschillende soorten drinkflessen. Zo zijn er waterflessen, shakebekers en thermoflessen. Deze drinkflessen zijn vervolgens weer voorzien van diverse drinksystemen. Zo zijn er drinkflessen met een AutoSeal sluiting die automatisch sluit na het drinken. Ook zijn er drinkflessen met een speciale SnapSeal sluiting die gemakkelijk te openen en te sluiten is. Daarnaast kun je letten op de inhoud van de drinkfles en of deze vaatwasserbestendig is.

Wat zijn goede thermoflessen?

Thermoflessen hebben nog wat extra aandacht nodig. Een thermofles houdt warme dranken warm en koude dranken koel. Een thermofles is bijvoorbeeld handig om mee te nemen op reis. Een thermofles wordt gemaakt van dubbelwandig materiaal en bevat over het algemeen een lekvrije sluiting. Ondanks deze lekvrije sluiting blijft het belangrijk de fles goed te controleren op lekken.

Om ervoor te zorgen dat warme dranken zo lang mogelijk warm blijven, kun je de volgende punten toepassen:

  • Verwarm de thermofles voor met kokend water.
  • Vul daarna de fles volledig, maar laat wel een luchtlaagje tussen de dop en de drank.
  • Open de fles zo min mogelijk.

Voor koude dranken geldt ook dat je er zelf invloed hebt op het zo koud mogelijk houden van de drank. Koele dranken blijven langer koud, doordat het temperatuurverschil minder groot is dan bij warme dranken.

Do’s en don’ts bij thermoflessen

  • Vul de thermofles eerst met ijskoud kraanwater om de fles op temperatuur te brengen zodat de drank goed koud gehouden kan worden.
  • Drink altijd uit een beker en nooit rechtstreeks uit de thermofles.
  • Laat de dop van de fles als je deze opbergt.
  • Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor het reinigen van de thermofles.
  • Koolzuurhoudende dranken en ijs zijn niet geschikt om in een thermofles te doen.
  • Verwarm de thermofles nooit voor in de oven of magnetron.
  • Doe nooit warme of koude babyvoeding of melkproducten in de thermofles. Dit kan de mogelijke groei van bacteriën versnellen.

Tip

Neem kleine slokjes drinken, dit voorkomt klotsen in je buik.